Legiştii au stabilit că băiatul dispărut la Rânca a murit din cauza frigului

Băiatul de şapte ani din Constanţa, dispărut, în 23 iulie, în zona staţiunii Rânca, a decedat, cel mai probabil, din cauza frigului, ulterior corpul său fiind devorat de animalele sălbatice, se arată în raportul medicilor legişti trimis, luni, Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci.

194 afișări
Imaginea articolului Legiştii au stabilit că băiatul dispărut la Rânca a murit din cauza frigului

Legiştii au stabilit că băiatul dispărut la Rânca a murit din cauza frigului (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, procurorul Cristina Ciobanu, cauzele stabilite de medicii legişti sunt unele "probabile", neputând fi formulată o concluzie exactă, dată fiind găsirea târzie a rămăşiţelor umane.

"În raport se precizează că este vorba de cauza probabilă. Conform acestui raport, minorul a decedat din cauza frigului, muşcăturile de pe corp fiind ale unor animale sălbatice, acestea fiind ulterioare decesului, posibil la trei-patru zile", a declarat Ciobanu.

Ea a precizat că dosarul dispariţiei lui Costea Velcev este în continuare în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci, procurorul de caz aşteptând rezultatele testelor ADN şi ale testului serologic, pentru stabilirea cu precizie a identităţii persoanei ale cărei rămăşiţe au fost descoperite la mijlocul lunii august în zona Rânca.

Fragmente umane au fost găsite atunci într-o zonă aflată la 7-8 kilometri de cabana de la care a dispărut, în 23 iulie, Costea Velcev, băiatul de 7 ani din Constanţa, venit la munte împreună cu bunicii. Sute de persoane l-au căutat pe acesta timp de trei săptămâni, la Rânca fiind mobilizaţi în primele zile numeroşi poliţişti, jandarmi, poliţişti comunitari, voluntari, dar şi reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră, care au venit în zonă cu binocluri termosensibile, în acelaşi scop fiind folosit şi un elicopter al Poliţiei, dotat şi el cu cameră de termoviziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici