Leonard Doroftei va fi adus cu mandat la ÎCCJ, pentru audiere în dosarul "Gala Bute"

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, va fi adus cu mandat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe 19 octombrie, pentru a fi audiat ca martor în dosarul "Gala Bute", judecătorii luând această decizie după ce Doroftei a fost citat de două ori şi nu s-a prezentat.

3028 afișări
Imaginea articolului Leonard Doroftei va fi adus cu mandat la ÎCCJ, pentru audiere în dosarul "Gala Bute"

Leonard Doroftei va fi adus cu mandat la ÎCCJ, pentru audiere în dosarul "Gala Bute"

Miercuri, la sediul instanţei supreme, a avut loc un nou termen în care Elena Udrea, Rudel Obreja, fostul ministru Ion Ariton şi alţii sunt judecaţi pentru posibile fapte de corupţie în organizarea Galei Bute. Leonard Doroftei, martor în acest caz încă de când se afla în instrumentare la DNA, a fost citat iniţial de instanţă la sfârşitul săptămânii trecute, dar nu s-a prezentat. La termenul de miercuri, judecătorii au dispus ca Doroftei să fie adus la instanţă în baza unui mandat de aducere, pe motiv că nu a fost prezent nici la acest termen pentru a da declaraţii.

Astfel, pe 19 octombrie, când a fost stabilit următorul termen, reprezentanţi ai Jandarmeriei vor merge la reşedinţa fostului boxer pentru a-l însoţi la sediul ÎCCJ.

Leonard Doroftei a mai fost audiat în dosarul "Gala Bute", la DNA, în septembrie 2014.

La următorul termen din proces, tot în baza unui mandat de aducere, trebuie să se prezinte pentru audieri şi Viorel Sima, fost secretar general al Federaţiei Române de Box.

Avocaţii Elenei Udrea au solicitat miercuri ca instanţa să dispună audierea lui Emil Boc şi Cătălin Predoiu, aceştia ocupând funcţiile de premier şi respectiv ministru al Justiţiei la momentul adoptării hotărârii de guvern în baza căreia a fost organizată gala. După deliberări, completul de judecată a respins solicitarea.

“Astăzi a fost audiată o doamnă care a făcut precizări suplimentare cu privire la modalitatea în care a fost intrat pe ordinea de zi proiectul de Hotărâre de Guvern. Acel martor a precizat în mod foarte clar că avizul de legalitate al acestei hotărâri a fost dat de ministrul justiţiei de la aceea dată Cătălin Predoiu(…) Ar trebui să fie întrebat cu privire la modul în care a ales să acorde avizul de legalitate (...) Ar fi interesant de aflat care au fost poziţiile celorlalţi miniştri, a premierului de la aceea vreme ”, a spus Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea, la finalul termenului de judecată.

Elena Udrea susţine că este necesară audierea celor doi, pentru a explica dacă a fost un proiect politic, asumat de Cabinetul de atunci.

“Domnul Emil Boc putea să spună - a fost o decizie politică la aceea vreme ca Lucian Bute să boxeze în România, pentru români. Decizie asumată de Emil Boc, Cabinetul PDL, nu este nimic ilegal, nimic greşit. Nu înţeleg de ce se evită atât de mult chemarea celor doi în instanţă” a spus Udrea.

La data de 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici