Lider PSD, despre Ţuţuianu, cel care a fost înregistrat cu un limbaj colorat la adresa partidului: Unii lideri cer vehement excluderea lui

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a declarat joi, în pentru MEDIAFAX, că unii preşedinţi de organizaţii judeţene cer „vehement” excluderea din partid a vicepreşedintelui Adrian Ţuţuianu pentru „declaraţii nelalocul lor”.

1193 afișări
Imaginea articolului Lider PSD, despre Ţuţuianu, cel care a fost înregistrat cu un limbaj colorat la adresa partidului: Unii lideri cer vehement excluderea lui

Vicepreşedinte PSD: Unii lideri judeţeni cer vehement excluderea lui Ţuţuianu din partid

„După ultima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, cu toţii am crezut că situaţia în partid se va calma şi că cei care au făcut publică scrisoarea celebră despre care s-a vorbit vreo două săptămâni în România vor înţelege că poziţia majoritară în partid este alta. Din păcate, lucrurile nu au intrat pe un făgaş normal, iar disensiunile din interiorul partidului social-democrat continuă. Există, şi nu mai putem să ascundem aceste lucruri, există poziţii destul de vehemente ale unor colegi preşedinţi de organizaţii din ţară, sau simpli membri de partid, care cer măsuri mult mai dure împotriva celor nu au înţeles votul de atunci din cadrul CExN”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea.

Potrivit social-democratului, o parte din liderii judeţeni PSD cer excluderi, lista persoanelor care vor fi propuse în acest sens urmând să fie discutată în forurile statutare.

„Care vor fi aceste măsuri, nu pot să vă spun astăzi, deşi unii cer măsurile cele mai dure pe care le poate aplica un partid şi măsura cea mai dură este excluderea. Vom discuta care sunt colegii s-ar putea să fie puşi în discuţie, dar sigur o nouă discuţie lămuritoare în interiorul partidului, dar într-un for statutar, este necesară”, a declarat vicepreşedintele PSD.

Întrebat dacă se referă la semnatarii scrisorii deschise privind demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, Zetea l-a indicat pe Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte naţional al partidului, ca fiind cel despre care unii lideri judeţeni cer excluderea.

„Evident, nu la toate persoanele, pentru că documentul am înţeles că a fost semnat de mult mai mulţi, trei au fost semnatarii publici ai documentului, dar persoana la care se face referire în ceea ce priveşte declaraţii nelalocul lor în ceea ce priveşte strategia PSD în această perioadă este dl Ţuţuianu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va propune partidului ca, în cel mai scurt timp, să se organizeze două şedinţe de Comitet Executiv Naţional, una cu privire la remanierea guvernamentală, cealaltă pe alte „teme politice”, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea partidului. Potrivit surselor citate, liderii partidului vor stabili, cel mai probabil până la sfârşitul acestei săptămâni, când se vor organiza cele două şedinţe ale conducerii lărgite a formaţiunii.

Vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu a scris pe 26 octombrie, pe Facebook, după apariţia unor noi înregistrări cu acesta, că acţiunile fac parte dintr-o acţiune de denigrare a sa, care a fost orchestrată sub directa coordonare a unor membri din structura centrală a partiduui.

O a treia înregistrare audio a fost făcută publică, săptămâna trecută, de România TV, în care Adrian Ţuţuianu povestea, într-o întâlnire la Găeşti, cum l-a înjurat pe secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, în sediul partidului, "de am spart geamurile de la Kisseleff". Motivul ar fi că secretarul general adjunct al PSD ar fi dat telefoane în teritoriu în care le spunea social-democraţilor să atace deciziile lui Ţuţuianu în Consiliul Judeţean.

Aceasta este a treia înregistrare audio cu Adrian Ţuţuianu. În primele două senatorul PSD de Dâmboviţa spunea că PSD este "un partid de maimuţe" pentru că a acceptat ca Dragnea să meargă la Cotroceni cu propunerea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier şi îi făcea "proşti" pe ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi pe preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda.

Liviu Dragnea, a declarat că situaţiile vicepreşedinţilor Adrian Ţuţuianu şi Gabriela Firea se vor discuta în următoarea şedinţă a CExN pentru că „un subiect atât de plăcut nu avem cum să ratăm”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici