Lider PSD: Susţin un Congres după alegerile prezidenţiale pentru alegerea conducerii PSD

Victor Negrescu a declarat, miercuri, că susţine ideea organizării a două Congrese PSD, unul în toamnă pentru reclădirea ideologică a partidului şi unul, abia după prezidenţiale, pentru alegerea unei noi conduceri PSD.

228 afișări
Imaginea articolului Lider PSD: Susţin un Congres după alegerile prezidenţiale pentru alegerea conducerii PSD

Lider PSD: Susţin un Congres după alegerile prezidenţiale pentru alegerea conducerii PSD

„Vom discuta despre următoarele reuniuni, inclusiv Congresul PSD. Sunt mai multe idei. Ideea pe care eu o susţin este să avem un congres în perioada următoare, poate chiar în toamnă, despre reclădirea ideologică a PSD şi lansarea candidatului pentru prezidenţiale, urmând ca ulterior să avem, poate după alegerile prezidenţiale, un Congres în care să decidem cine va conduce partidul mai departe. În momentul de faţă trebuie să ne concentrăm pe regăsirea identităţii noastre PSD. Dacă începem o luptă despre persoane pierdem miza”, a declarat Victor Negrescu, înainte de începutul Biroului Politic Naţional al PSD.

El a afirmat că în şedinţa de miercuri liderii PSD vor discuta despre consultările de la Cotroceni în privinţa revizuirii Constituţiei, dar şi despre şedinţa Comitetului Executiv care va avea loc vineri.

„Ne pregătim de şedinţa Biroului Politic Naţional. Credem că este important să implementăm ceea ce s-a decis la referendum. Dorim o discuţie mai largă despre ceea ce înseamnă reformă a Constituţiei, dar una rapidă. Credem de asemenea că PSD poate contribui într-o manieră constructivă la această dezbatere, avem o delegaţie deja gândită care va merge acolo cu acest mesaj constructiv. Cred că în perioada următoare, inclusiv în Comitetul Executiv Naţional de vineri urmează să discutăm foarte mult despre etapele următoare la nivelul partidului, această idee de reconstrucţie a PSD”, a adăugat Negrescu.

Biroul Politic Naţional al PSD a început. Social-democraţii urmează să discute despre poziţia pe care să o susţină la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, care vor avea loc la Cotroceni. De asemenea, liderii PSD vor discuta şi despre situaţia din partid.

La şedinţă participă preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, vicepreşedintele PSD, Florin Iordache, dar şi Gabriela Firea şi Robert Negoiţă.

Taguri:
negrescu,
psd,
congres

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici