Liderul Camorra arestat în Călăraşi figurează pe lista celor mai periculoşi infractori italieni

Vincenzo Cesarano, liderul unui clan Camorra arestat în România, figurează pe lista celor mai periculoşi infractori italieni, fiind acuzat de încasare de taxe de protecţie, prin metode mafiote, de la firme din sudul Italiei, scrie publicaţia Il Mattino.

780 afișări
Imaginea articolului Liderul Camorra arestat în Călăraşi figurează pe lista celor mai periculoşi infractori italieni

Liderul Camorra arestat în Călăraşi figurează pe lista celor mai periculoşi infractori italieni (Imagine: Shutterstock)

Potrivit presei italiene, Vincenzo Cesarano, în vârstă de 65 de ani, figurează pe lista celor mai periculoşi 100 de infractori alcătuită de Ministerul italian de Interne.

Cesarano este liderul unui clan al organizaţiei infracţionale Camorra, activă în regiunea italiană Campania, în special în Napoli. Bărbatul este acuzat de activităţi specifice criminalităţii organizate şi era vizat, din 2011, de un mandat de arestare emis pentru încasare de taxe de protecţie, prin şantaj, de la firme specializate în agricultură din zona Pompei, localitate situată în provincia Napoli.

"Unităţi speciale ale Poliţiei române au descins vineri, după câteva zile de monitorizare, în vila din judeţul Călăraşi în care locuia urmăritul, imobilizându-l şi recuperând 5.000 de euro", a declarat Gennaro Capoluongo, directorul Serviciului Poliţiei italiene pentru cooperarea internaţională. Cesarano se află în custodia autorităţilor competente din România, care urmează să decidă transferul acestuia în Italia, a precizat oficialul italian.

Cesarano a fost arestat pentru 14 zile, printr-o decizie luată sâmbătă de Curtea de Apel Bucureşti, aceeaşi instanţă urmând să judece, la 30 mai, propunerea de extrădare a acestuia. Curtea de Apel Bucureşti a dat termen procurorilor până în 30 mai pentru a aduce mandatul emis de autorităţile italiene pe numele lui Vincenzo Cesarano, tradus în română. Italianul în vârstă de 65 de ani a fost prins de poliţiştii români, vineri, în localitatea Frumuşani din judeţul Călăraşi. Acesta a fost depistat şi prins de poliţiştii de investigaţii criminale din Ilfov, cu sprijinul ataşatului de afaceri interne al României în Italia, a precizat Poliţia Română.

"Acţiunile împotriva criminalităţii organizate au adus un nou rezultat important. Astăzi, datorită eforturilor excelente ale Poliţiei de stat din Italia şi ale Interpol, a fost înregistrat un succes foarte important, fiind arestat Vincenzo Cesarano, căutat la nivel internaţional şi aflat pe lista celor mai periculoşi infractori", a comentat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, felicitându-l pe şeful Poliţiei italiene, Alessandro Pansa. "Arestarea lui Vincenzo Cesarano este rezultatul colaborării excelente între Poliţia română şi Departamentul pentru Siguranţă publică al Poliţiei italiene (...)", a adăugat ministrul italian de Interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici