Liechtenstein dă în judecată Cehia şi cere ca cetăţenii săi să nu mai fie consideraţi germani

  • Liechtenstein a depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului
  • Ei acuză faptul că Cehia încă recunoaşte cetăţenii săi ca fiind germani, ceea ce le permite cehilor să păstreze proprietăţile confiscate în Al Doilea Război Mondial
  • Locuitorii din Leichtenstein sunt consideraţi germani în Cehia conform unui decret prezidenţial din 1945
1753 afișări
Imaginea articolului Liechtenstein dă în judecată Cehia şi cere ca cetăţenii săi să nu mai fie consideraţi germani

Liechtenstein dă în judecată Cehia şi cere ca cetăţenii săi să nu mai fie consideraţi germani

Liechtenstein a depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului prin care cere ca Republica Cehă să înceteze să mai recunoască cetăţenii săi ca fiind germani, lucru ce permite autorităţilor de la Praga să păstreze proprietăţile confiscate în Al Doilea Război Mondial, informează Euronews.

Cetăţenilor din Liechtenstein li s-a refuzat din nou dreptul la proprietate în Republica Cehă pe baza decretului prezidenţial din 1945, care îi clasiciă drept cetăţeni cu naţionalitate germană. Acest lucru constituie o desconsiderare vădită a suveranitaţii statului Liechtenstein", a declarat Ministrul de Externe al principatului.

Decretele prezidenţiale din 1945 - cunoscute şi sub denumirea de decrete Benes - au fost emise în Cehoslovacia în Al Doilea Război Mondial şi au fost aplicate după război. Acestea au dus la confiscarea bunurilor etinicilor germani şi maghiari, fără compensaţii. De asemenea, milioane oameni au fost expulzaţi din ţară.

Leichtenstein este un microstat vorbitor de limbă germană, unde locuiesc aproape 40.000 de persoane. Şi-a câştigat suveranitatea în 1806 şi a făcut parte din Confederaţia Germană între 1815-1866, când a devenit stat independent.

Acţiunea în instanţă a statului Liechtenstein a venit după ce, în luna februarie, o instanţă cehă a decis că proprietăţi care au aparţinut familiei regale din principat au fost confiscate legal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici