Literele de pe Tâmpa vor lumina în albastru de Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului

Literele de pe Tâmpa, din Braşov, vor lumina în albastru, marţi, pentru a marca Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului, transmite Primăria Braşov.

139 afișări
Imaginea articolului Literele de pe Tâmpa vor lumina în albastru de Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului

Literele de pe Tâmpa vor lumina în albastru de Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului

Primăria Braşov a transmis că, de Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului, literele de pe Tâmpa vor fi luminate în albastru, la solicitarea Clubului Lions Braşov.

Prevenţia are un rol hotărâtor în controlul diabetului prin metode naturale. Alimentaţia sănătoasă, mişcarea şi renunţatul la fumat sunt, potrivit medicilor, principalele metode prin care se poate preveni această afecţiune, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Braşov.

Fructele şi legumele proaspete, alimentele bogate în vitamine şi acizi graşi Omega 3 sunt o sursă de hrană care va pot reda starea de sănătate dorită, prevenind astfel de afecţiuni nedorite. De asemenea, şi activitatea fizică este un factor important de prevenţie.

Data de 14 noiembrie a fost aleasă ca Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului pentru a-l omagia pe unul dintre cei doi premianţi Nobel creditaţi cu descoperirea insulinei, fiziologul şi farmacologul canadian Frederick Banting, cel care a studiat secreţia internă a pancreasului şi a introdus insulina în terapie, în 1922.

Insulina a fost descoperită în 1921 de dr. Nicolae Paulescu şi a însemnat salvarea unui număr impresionant de vieţi omeneşti în ultima sută de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici