Liviu Pop, la Parchetul ICCJ pentru a vedea sesizarea ANI: Nu este niciun document înregistrat

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a fost, luni dimineaţă, la Parchetul instanţei supreme pentru a vedea sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate la adresa lui, el spunând la ieşirea din instituţie că nu este nimic înregistrat la procurori, nici măcar "comunicatul sec al ANI".

326 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop, la Parchetul ICCJ pentru a vedea sesizarea ANI: Nu este niciun document înregistrat

Liviu Pop (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Nu este nimic înregistrat la Parchet. În acest caz există doar comunicatul sec al ANI, care nu este înregistrat", a afirmat Liviu Pop la ieşirea din sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

El a spus că este vorba despre un atac nepermis din partea unei instituţii a statului şi despre o "manipulare" în plină campanie electorală, apreciind că oamenii nu ar fi trebuit să afle de la televizor eventuale acuzaţii, ci din documente.

Ministrul a precizat că în aceste condiţii îşi va căuta un avocat şi vor decide împreună cum să atace sesizarea ANI şi să solicite daune morale.

"Trebuie să începem să luăm atitudine, nu putem sta cu mâinile în sân", a mai spus Pop, reiterând că în acest caz este vorba despre o manipulare politică în campania electotrală.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe Liviu Pop, întrucât în calitate de ministru interimar al Educaţiei ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a fost secretar general anterior preluării portofoliului ministerial.

ANI anunţa, vineri, că a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie penală şi indicii de comitere a infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în cazul lui Liviu Pop, care este ministru delegat pentru Dialog Social în cadrul Ministerului Muncii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici