Video Localul "La Fitze" din Herăstrău, demolat (Galerie Foto)

Localul "La Fitze" din Parcul Herăstrău din Bucureşti a fost demolat, marţi, în urma deciziei municipalităţii, întrucât administratorul restaurantului nu a respectat condiţiile contractuale de închiriere, respectiv de a păstra cota de spaţiu verde.

878 afișări

Potrivit contractului, din spaţiul de 2.840 de metri pătraţi trebuia ca 1.700 să fie spaţiu verde, însă administratorul localului, Dorel Creţu, a betonat tot terenul, susţin surse municipale.

Vezi aici galerie foto de la demolare

Pe de altă parte, localul nu avea autorizaţie de funcţionare, contractul de închiriere realizându-se în anumite condiţii în urmă cu mai mulţi ani, iar statutul juridic nu a fost clarificat de Consiliul General al Muinicipiului Bucureşti, în situaţia restaurantului "La Fitze" aflându-se mai multe terase de pe malul Lacului Herăstrău. De altfel, toate localurile care nu avea situaţia juridică clarificată au fost notificate de Primăria Capitalei.

Utilajele Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement lucrează la capacitate maximă pentru refacerea spaţiului verde în zona Parcului Herăstrău. Toate betoanele şi construcţiile apărute ilegal vor fi demolate, informează, printr-un comunicat remis presei marţi, Primăria Capitalei.

Marţi, inspectorii Serviciului Desfiinţări Construcţii Ilegale din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti au intervenit în acest sens la Restaurantul "La Fitze", care aparţine SC Fizico SRL, administrată de Dorel Creţu.

"Dispoziţia semnată de primarul generalg Sorin Oprescug vizează demolarea teraselor dalate şi a aleilor, a barului amplasat pe terasă, desfiinţarea construcţiilor în suprafaţă de aproximativ 200 de mp ce aveau ca destinaţie alimentaţia publică, a parcării betonate şi a pontonului din lemn, toate construite ilegal pe o suprafaţă totală de 1000 de mp", arată sursa citată.

Societatea Fizico SRL a fost somată în urmă cu două ani să evacueze spaţiul ocupat în Parcul Herăstrău. Contractul de închiriere a expirat la sfârşitul anului 2003. Ulterior administratorul societăţii a fost somat să desfiinţeze construcţiile ilegale.

La data încheierii contractului, SC Fizico SRL a primit drept de folosinţă şi administrare pentru o suprafaţă totală de 2.480 mp, din care 1.700 mp spaţiu verde. La ora actuală spaţiul verde este total inexistent, spune Primăria Bucureştiului.

În acelaşi timp, arată municipalitate, continuă demolarea construcţiilor ilegale ridicate pe domeniul public de Societatea Comercială Orhideea Com Tur SRL, al cărei administrator este Florea Pelmuş.

Societatea a construit cu caracter provizoriu, fără autorizaţie de construcţie, pe o suprafaţă totală de 1 900 mp: o construcţie de 900 mp, din care 500 mp au destinaţie de alimentaţie publică (orientare spre lac), 400 mp - magazin electrice (orientare spre Şoseaua Nordului), un teren de fotbal de cca 400 mp şi alte terase şi alei betonate în suprafaţă de 600 mp.

Luni, două terase, un magazin de amenajări interioare şi un teren de fotbal, amplasate pe malul lacului, au fost demolate.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici