Locuitorii din zonele rurale ale Australiei, îndemnaţi să plece din calea incendiilor

Autorităţile au îndemnat sâmbătă mii de persoane din statul australian Queensland să plece, în timp ce incendiile care au distrus cel puţin 30 de case continuă să ameninţe localităţile rurale.

108 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din zonele rurale ale Australiei, îndemnaţi să plece din calea incendiilor

Locuitorii din zonele rurale ale Australiei, îndemnaţi să plece din calea incendiilor

Peste 35 de incendii de vegetaţie ardeau sâmbătă în Queensland, oraşul Tara, situat la aproximativ 890 de kilometri de capitala statului, Brisbane, fiind printre zonele cele mai expuse la risc, potrivit autorităţilor citate de Reuters.

Australia se confruntă cu un sezon de incendii de vegetaţie cu risc ridicat după debutul unui fenomen meteorologic El Nino, asociat cu evenimente extreme precum incendii, cicloane şi secete.

Ultimele două sezoane de incendii din Australia au fost liniştite în comparaţie cu catastrofala "vară neagră" din 2019-2020 a incendiilor de vegetaţie care au distrus o suprafaţă de mărimea Turciei şi au ucis 33 de persoane.

Serviciile de pompieri şi situaţii de urgenţă din Queensland au emis sâmbătă o avertizare de urgenţă privind incendiile de vegetaţie care a inclus Tara, cu o populaţie de aproximativ 3.800 de locuitori, îndemnând locuitorii să "plece imediat".

"Viaţa dumneavoastră ar putea fi în pericol", a precizat agenţia pe site-ul său.

De asemenea, au fost emise avertizări pentru localităţile rurale din apropiere, The Gums, Wieambilla şi pentru zonele rurale Colosseum şi Mount Tom, la aproximativ 510 km.

Peste 30 de case au fost distruse în incendiile de vegetaţie, declanşate în această săptămână şi alimentate de vânt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
australia,
incendii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici