Locurile de cazare în staţiunile de pe Valea Prahovei, rezervate în totalitate pentru Revelion

Pachetele turistice în staţiunile de pe Valea Prahovei au fost vândute aproape în totalitate pentru Revelion, operatorii de turism neavând, pentru staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia, oferte de tip "last minute", deşi tarifele sunt de două, trei sau chiar de patru ori mai mari decât pentru Crăciun.

404 afișări
Imaginea articolului Locurile de cazare în staţiunile de pe Valea Prahovei, rezervate în totalitate pentru Revelion

Locurile de cazare în staţiunile de pe Valea Prahovei, rezervate în totalitate pentru Revelion (Imagine: Shutterstock)

Hotelierii şi proprietarii de vile şi pensiuni din staţiunile de pe Valea Prahovei au vândut aproape în totalitate pachetele turistice pentru Revelion, deşi preţul acestora a fost de două, trei sau chiar patru ori mai mare decât al pachetelor pentru perioada Crăciunului, a declarat preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, Adrian Voican.

Potrivit acestuia, cu două zile înainte de Revelion operatorii de turism nu au oferte de tip "last minute" pentru hotelurile şi vilele din staţiunile de pe Valea Prahovei.

Voican a precizat că "foarte probabil mai sunt câteva locuri neocupate" şi că turiştii pot găsi "ocazional" locuri libere pentru Revelion.

Statisticile arată că anul acesta în perioada Crăciunului locurile de cazare din staţiunile montane au fost ocupate în proporţie de 70 – 75 la sută, iar turiştii au preferat vilele şi pensiunile şi mai puţin hotelurile.

Astfel, conform cifrelor prezentate de preşedintele APDT Prahova, gradul de ocupare a locurilor de cazare în vile şi pensiuni a fost de 75 – 80 la sută, în timp ce locurile de cazare din hoteluri au fost ocupate în proporţie de 68 – 70 la sută.

Pentru Crăciun, preţul unei camere duble a fost, în medie, de 200 de lei pe noapte într-o pensiune şi de 300 de lei pe noapte într-un hotel de trei stele.

Cea mai căutată dintre staţiunile de pe Valea Prahovei a rămas şi în acest sezon Sinaia, care este şi cea mai scumpă.

Astfel, pentru Revelion, preţurile la Hotelul "Mara" din Sinaia sunt comparabile cu cele din staţiunile străine. O noapte de cazare într-o cameră single în perioada 29 decembrie - 4 ianuarie costă 425 de lei, iar preţul unui pachet turistic cu patru nopţi de cazare într-un apartament este de 4.000 de lei. Pachetele turistice la acest hotel includ, pe lângă cazare, cina festivă în noaptea de Anul Nou, brunch în prima zi a anului, acces la piscină, saună şi jacuzzi.

La Hotelul "Arca lui Noe" din Sinaia, un pachet de Revelion costă 1.950 de lei de persoană şi include cazare între 28 decembrie şi 2 ianuarie în camere duble, mic dejun bufet, cină armenească (bufet deschis) în seara de 30 decembrie, cină festivă de Revelion cu muzică live, focuri de artificii şi program artistic "Belly Dance", brunch şi cină în prima zi a noului an, acces la piscină, saună, parcare monitorizată.

Pensiunea "Roua" din Sinaia, unitate de cazare de trei stele cu 13 camere, poate fi închiriată integral pentru Revelion, cu 5.000 de euro, în acest preţ fiind incluse patru nopţi de cazare şi masa festivă. Tot la Sinaia, vila de trei margarete "Marald", care are 12 camere, poate fi închiriată în întregime cu 4.500 de euro pentru patru nopţi de cazare sau 6.000 de euro pentru şase nopţi de cazare, ambele oferte incluzând micul dejun.

La cel mai cunoscut hotel din staţiunea Buşteni, Hotelul "Alexandros", de trei stele, pentru Revelion un pachet pentru două persoane cazate timp de trei nopţi în apartament costă 1.600 de lei, pentru patru nopţi preţul este de 1.860 de lei, în timp ce pachetul turistic cu cinci nopţi de cazare costă 2.120 de lei pentru două persoane. Cei care se vor caza în cameră dublă vor plăti 1.360 de lei pentru trei nopţi, 1.540 de lei pentru patru nopţi şi 1.720 de lei pentru cinci nopţi de cazare, două persoane.

Revelionul la vila "Lotru" din Buşteni este mai scump. Astfel, trei nopţi de cazare pentru două persoane într-un apartament costă 1.235 lei, patru nopţi costă 1.380 lei, iar preţul pentru cinci nopţi de cazare este de 1.525 lei. Pentru cazarea în cameră dublă, două persoane vor plăti 1.100 de lei pentru trei nopţi, 1.200 de lei pentru patru nopţi şi 1.300 de lei pentru cinci nopţi.

Unul dintre cele mai cunoscute Hoteluri din Buşteni, "Gura Diham", renumit pentru preparatele tradiţionale şi vânătoreşti, pune la dispoziţia turiştilor pachete turistice de Revelion de patru sau cinci nopţi de cazare, la preţul de 100 de euro de persoană pe noapte, preţ care include cazare, masă - pensiune completă, pomana porcului din partea casei în 30 decembrie, masă festivă de Revelion şi masă festivă şi carnaval în prima zi a anului.

De Revelion, unii proprietari de vile din staţiunile de pe Valea Prahovei închiriază pensiunile numai pentru grupuri de turişti şi cu unele condiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici