Londra: Delfinul Hector îi învaţă pe copii despre pericolele pedofiliei online

Experţii londonezi în abuzuri comise asupra minorilor se adresează copiilor cu vârste cuprinse între cinci şi şapte ani privind pericolele pedofiliei online printr-un erou de filme de animaţie, delfinul Hector.

178 afișări
Imaginea articolului Londra: Delfinul Hector îi învaţă pe copii despre pericolele pedofiliei online

Delfinul Hector îi învaţă pe copii despre pericolele pedofiliei online (Imagine: The Times)

Potrivit cercetărilor Centrului de Exploatare a Copiilor şi al Protecţiei Online, 59 la sută dintre copiii cu vârste între cinci şi şapte ani au acces la internet de acasă, iar 21 la sută dintre aceştia navighează singuri pe site-uri.

Centrul a creat cinci animaţii, al căror personaj principal este delfinul Hector, pentru a le vorbi micuţilor despre informaţiile personale, încredere, luarea unor decizii corecte online şi cum să se comporte cu adulţii pe care îi cunosc online, informează cotidianul The Times.

Reprezentanţii centrului au preluat ideea de la autorităţile din Noua Zeelandă, unde desenele animate au fost de real ajutor.

Iniţiativa a fost anunţată, joi, la o şcoală primară din Westminster, în centrul Londrei. Jim Gamble, directorul executiv al centrului pentru protecţia copilului, a spus că "nu este niciodată prea devreme pentru a le transmite copiilor mesajul «protecţia înainte de toate»".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici