Lucian Bode, ministrul de Interne, prima reacţie despre intervenţia poliţiştilor în cazul crimei de la Oneşti: „Să reiasă din analiză care era planul 2, dacă negocierile eşuează”

Verificările în cazul Oneşti vizează, pe lângă ancheta penală, şi analiza intervenţiei, din care trebuie să rezulte care era planul 2 al poliţiştilor pentru cazul în care negocierile eşuau, ceea ce s-a şi întâmplat, a declarat, miercuri, ministrul de Interne, Lucian Bode.

672 afișări
Imaginea articolului Lucian Bode, ministrul de Interne, prima reacţie despre intervenţia poliţiştilor în cazul crimei de la Oneşti: „Să reiasă din analiză care era planul 2, dacă negocierile eşuează”

Bode, despre cazul Oneşti: „Să reiasă din analiză care era planul 2, dacă negocierile eşuează”

Lucian Bode a declarat, miercuri, la Antena 3, că verificările poliţiştilor trimişi la Oneşti, în Bacău, urmăresc componenta analizei intervenţiei.

„Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri, poate că aşa cum se sugerează, ar fi fost nevoie să la o altă abordare (...). Cu siguranţă din ancheta noastră trebuie să rezulte un lucru foarte clar: dacă negocierile nu duceau la un deznodământ pentru poliţie, care era planul 2? Ce ar fi avut în plan să facă?”, a spus Bode.

Ministrul a precizat că vrea ca datele preliminare ale celor trei paliere pe care se fac verificările, inclusiv cea privind analiza intervenţiei, că fie gata „cel mai urgent cu putinţă, astăzi”.

Bode a mai spus că ancheta se va desfăşura şi pe baza declaraţiilor martorilor la intervenţia de la Oneşti.

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, luni seara, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc şi altul la spitalul din Oneşti.

Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns şi el la spital. El are multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen.

Soţia lui Gheorghe Moroşan, bărbatul care a ţinut ostatici şi apoi a omorât doi muncitori în Oneşti, a fost arestată pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici