Lucian Şova, ministrul Transporturilor: Au fost demarate procedurile de selecţie pentru un nou director la Compania de Aeroporturi

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat, marţi, că, în urmă cu o lună, au început procedurile de selecţie pentru un nou director la Compania de Aeroporturi Bucureşti, însă nu este o măsură imediată pe care o va lua împotriva actualului manager.

677 afișări
Imaginea articolului Lucian Şova, ministrul Transporturilor: Au fost demarate procedurile de selecţie pentru un nou director la Compania de Aeroporturi

Lucian Şova, ministrul Transporturilor: Au fost demarate procedurile de selecţie pentru un nou director la Compania de Aeroporturi

„Am demarat procedurile de selecţie, conform prevederilor Ordonanţei 109, acolo standardele sunt ridicate, desigur. Cei care aplică vor fi evaluaţi de o companie specializată în acest domeniu şi, întotdeauna, aşteptările sunt mai mari decât ceea ce avem în ofertă. Nu este vorba despre o măsură imediată pe care să o iau împotriva managerului de la Aeroportul Otopeni”, a declarat Lucian Şova, după o şedinţă a Comisiei de transporturi a Camerei Deputaţilor.

Ministrul Transporturilor s-a referit la procedura de selecţie a managerilor în funcţii publice prin Ordonanţa nr. 109 din 2011, care se referă la guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

„Aceste proceduri sunt demarate de mai mult de o lună şi nu doar la Aeroporturi Otopeni. Aceste proceduri sunt demarate la mai multe companii importante: CFR Marfă, CFR Călători, începe şi CNAIR. Mai sunt companii la care trebuie să ne îndeplinim aceste obligaţii privind selecţia în conformitate cu prevederile legale a managerilor şi a Consiliului de Administraţie pentru patru ani”, a adăugat Lucian Şova.

Ministrul Transporturilor a precizat că în Ordonanţa 109 există o prevedere care permite mandatul interimar prin care un conducător este nominalizat. În plus, în aceeaşi legislaţie, mai există o procedură de selecţie după standarde adecvate, pentru selecţia unui manager şi a unui Consiliu de Administraţie, cu contract şi cu mandat pentru patru ani. Această din urmă procedură a fost demarată de MT nu numai la Otopeni, ci la mai multe companii unde managerii au mandate provizorii, potrivit ministrului de resort.

În plus, în cadrul şedinţei Comisiei de transporturi a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Cătălin Rădulescu i-a cerut ministrului Transporturilor să-l demită pe directorul Companiei de Aeroporturi, din cauza întâlnirii ratate dintre premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker. „Aş începe prin a vă întreba domnule ministu, că tot suntem colegi, dacă l-aţi dat afară pe directorul Aeroportului. Sau, dacă nu l-aţi dat afară, vă cer să-l daţi, poate faceţi şi o evaluare şi, într-o săptămână două, ne spuneţi şi nouă cum aţi numit şi cum aţi evaluat şi cum a ajuns în funcţii şi cel de la CFR şi cel de la Aeroport”, a precizat Cătălin Rădulescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici