Lucrătorii DGA din MAI vor efectua activităţi de cercetare penală, la dispoziţia procurorilor

Lucrătorii specializaţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI vor efectua activităţi de prevenire şi descoperire a infracţiunilor de corupţie, inclusiv acte de cercetare penală, dispuse de către procurorul competent, în baza unei ordonanţe de urgenţă adoptate, miercuri, de Guvern.

400 afișări
Imaginea articolului Lucrătorii DGA din MAI vor efectua activităţi de cercetare penală, la dispoziţia procurorilor

Lucrătorii DGA din MAI vor efectua activităţi de cercetare penală, la dispoziţia procurorilor (Montaj foto)

De asemenea, infracţiunile de corupţie şi asimilate acestora săvârşite de persoane din mediul privat vor fi de competenţa aceloraşi structuri de parchet.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, măsura era necesară deoarece structurile de parchet teritoriale nu dispun de poliţie judiciară proprie specializată în combaterea faptelor de corupţie.

BACALAUREAT 2013: Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici