Lucrezi în spaţii de tip open-space? Iată ce trebuie să faci după 15 mai

  • Dacă locul tău de muncă este într-un spaţiu open-space, va trebui să porţi mască de protecţie pe durata întregului program
  • Dacă ai simptome de infecţii respiratorii, trebuie să te izolezi la domiciliu
  • De cealaltă parte, angajatorul trebuie să asigure un program de lucru decalat, pentru a evita aglomerările de angajaţi în acelaşi spaţiu
3815 afișări
Imaginea articolului Lucrezi în spaţii de tip open-space? Iată ce trebuie să faci după 15 mai

Sursă foto: Profimedia

Institutul Naţional de Sănătate Publică a publicat regulile care urmează să fie adoptate după 15 mai în cazul persoanelor care lucrează în spaţii de tip open-space. Astfel, dacă şi tu ai biroul într-o astfel de incintă iată care sunt regulile care trebuie urmate.

În primul rând, ai obligaţia să porţi mască pe întreaga durată a programului de lucru. Mergând mai departe, în momentul în care ai simptome ale infecţiilor respiratorii, va trebui să te izolezi la domiciliu.

De cealaltă parte, angajatorul va trebui să îţi asigure un program de muncă decalat, pentru a evita aglomerările. De asemenea, îţi va lua temperatura de fiecare dată când vei merge la serviciu. Angajatorul va trebui s dezinfecteze toate suprafeţele de lucru o dată la câte 4 ore.

Dacă spaţiul de lucru este unul orientat faţă în faţă, angajatorul trebuie să separe fiecare loc cu paravane care vor fi dezinfectate zilnic. Măsurile publicate de Institututul Naţional de Sănătate Publică sunt, deocamdata, propuneri care vor fi definitivate săptămâna viitoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici