VIDEO | Recepţia primei tranşe de ventilatoare produse în SUA. Situaţia echipamentelor medicale în România. Orban: Achiziţie de importanţă majoră

Premierul Ludovic Orban, Adrian Zuckerman, Raed Arafat, Marcel Vela şi Nelu Tătaru au participat azi, la Complexul Romexpo, la recepţia primei tranşe de ventilatoare medicale produse în SUA.

3290 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Recepţia primei tranşe de ventilatoare produse în SUA. Situaţia echipamentelor medicale în România. Orban: Achiziţie de importanţă majoră

LIVE Ludovic Orban, la recepţia a 100 de ventilatoare medicale produse în SUA

Declaraţii Raed Arafat:

Astăzi ne aflăm aici, la momentul în care prezentăm primele ventilatoare achiziţionate pentru stocurile strategice, care au sosit ieri, prima tranşă. Aceste ventilatoare sunt venite din SUA.

Declaraţii Ludovic Orban:

Este un moment important, sunt primele 100 de ventilatoare care au intrat în România. Ştiţi foarte bine că SUA este greu încercată de această epidemie şi, cu toate acestea, ventilatoarele vin din SUA. Sunt primele 100 de ventilatoarte dintr-un lot de 200.

Noi am încercat să contractam în foarte multe ţări ventilatoare. În Asia au fost reziliate multe contracte. Achiziţia este facută prin ONAC şi DSU. Aceste ventilatoare vor intra în stocul strategic şi vor fi folsite de spitalele care au nevoie. Domnul Arafat este implicat în negocieri ample cu alte ţări care sunt furnizoare. Este foarte importantă aceasta achiziţie de ventilatoare. Aceste 200 de ventilatoare sunt foarte importante, se ştie că avem o capacitate limitată de tratare cu ventilatoare.

Vrem sa creştem numărul de paturi dotate cu ventilatoare. În România nu ne-am confruntat cu riscul depăşirii capacităţii de tratare pe paturi ATI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici