Luminiţa Anghel, subsecretar de stat la Autoritatea pentru Drepturile Copilului

Solista de muzică pop Luminiţa Anghel, candidat PSD la alegerile parlamentare din 2008, a fost numită subsecretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, în locul Gabrielei Tonk.

282 afișări
Imaginea articolului Luminiţa Anghel, subsecretar de stat la Autoritatea pentru Drepturile Copilului

Luminiţa Anghel, subsecretar de stat la Autoritatea pentru Drepturile Copilului (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Numirea în funcţie a fost reglementată prin decizie a premierului Emil Boc.

Luminiţa Anghel, născută pe 7 octombrie 1968, la Bucureşti, a absolvit în anul 1986 Şcoala Populară de Artă, secţia Canto, după ce, iniţial, a încercat de două ori să intre la Institutul Naţional de Artă Teatrală şi Cinematografică. Ulterior, ea a absolvit Facultatea de Sociologie - Psihologie din cadrul Universităţii "Spiru Haret".

Ea a debutat pe scena muzicală în anul 1987, la Festivalul Naţional de Muzică Mamaia, iar un an mai târziu a început colaborarea cu Ansamblul "Doina" al Armatei.

În anul 2001, ea a câştigat locul I la Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur", secţiunea Pop, dar şi un premiu de popularitate. În 2005, Luminiţa Anghel a câştigat locul al III-lea la Eurovision, alături de Sistem, cu piesa "Let Me Try", compusă de Cristian Faur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici