Lupul care a ucis poneiul Ursulei von der Leyen va fi împuşcat

Regiunea germană Hanovra a emis un permis oficial de împuşcare pentru un lup care a ucis unul dintre poneii Ursulei von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, care declarase anterior că executivul UE va reevalua statutul de protecţie al lupilor.

15046 afișări
Imaginea articolului Lupul care a ucis poneiul Ursulei von der Leyen va fi împuşcat

Poneiul, numit "Dolly", a fost ucis de un lup în luna septembrie, când păştea împreună cu un alt ponei deţinut de familia von der Leyen în apropiere de Hanovra, în nordul Germaniei.

"Întreaga familie este extrem de tulburată de această veste", a declarat atunci purtătorul de cuvânt al şefei Comisiei.

Acum, autorităţile competente au permis ca lupul în cauză să fie împuşcat, potrivit Euractiv.

"A fost solicitată o derogare de la legislaţia privind conservarea şi a fost luată în considerare în conformitate cu cerinţele legale. Acestea au fost îndeplinite", a declarat vineri, 9 decembrie, un purtător de cuvânt al administraţiei municipale relevante, pentru cotidianul german TAZ.

Lupul este un aşa-numit "lup-problemă" - un concept din legislaţia germană privind conservarea care se aplică atunci când un lup atacă în mod repetat animalele de fermă şi care facilitează obţinerea unui permis excepţional de împuşcare.

Potrivit purtătorului de cuvânt, animalul a ucis în total 12 oi şi vaci, în afară de ponei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici