Mădălin este jandarmul care negociază cu moartea: în 12 ani nu a avut niciun eşec şi toate negocierile s-au încheiat cu vieţi salvate

5275 afișări

Mădălin Ruţă este un jandarm din Capitală care are în spate 12 ani de experienţă de teren şi multe negocieri cu cei care vor să se sinucidă. El spune că are şi „şcoala vieţii” şi niciodată nu s-a inspirat din filmele americane.

Mădălin pleacă la misiune cu premisa că trebuie să convigă omul să nu comită acest gest. Şi îi iese: toate negocierile lui s-au încheiat cu vieţi salvate.

”Cel mai important este să-i câştigi încrederea şi să te transpui în pielea lui. Să-i înţelegi trăirile, nemulţumirile şi să-l faci să înţeleagă că suicidul nu este o soluţie. Emoţie există de fiecare dată, dar noi, prin negociere şi dialog, trebuie să reducem emoţiile şi să creştem treptat gradul de raţiune. Acasă, nu. Odată ieşit pe poarta unităţii sunt alt om.

Cu soţia, încerc. Dar dacă este şi ea olteancă, mai greu. Câteodată îmi iese, câteodată nu-mi iese. Cât ai fi de bun, poţi, într-un moment să declanşezi acel declic şi omul să-şi ia viaţa chiar în faţa ta şi atunci ai compromis toată misiunea. Sau să spui o vorbă anapoda şi să deranjezi acea persoană, după ce că se află în depresie”, a declarat Mădălin Răuţă, jandarm-negociator.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici