MAE a decis evacuarea românilor din Georgia

MAE a luat decizia evacuării cetăţenilor români din Georgia, un prim grup, format din 15 persoane, fiind evacuat din Tbilisi în cursul nopţii.

21 afișări
Imaginea articolului MAE a decis evacuarea românilor din Georgia

MAE a decis evacuarea românilor din Georgia (Imagine: Mediafax/AFP)

Operaţiunea de evacuare a românilor din Georgia continuă, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Cosmin Boiangiu, purtător de cuvânt al MAE, precizând că toţi românii sunt aşteptaţi să contacteze de urgenţă Ambasada României de la Tbilisi.

Potrivit lui Boiangiu, un prim grup, format din 15 cetăţeni români, a fost evacuat din Tbilisi în cursul nopţii. Grupul a fost format din 15 persoane, în majoritate femei şi copii. Inclusiv o femeie însărcinată s-a aflat în grupul celor 15, dar şi o asistentă medicală.

Boiangiu a mai spus că ambasada a contactat toţi românii pe care îi are înregistraţi în evidenţele consulare, însă unii dintre aceştia nu au dorit să plece. El a subliniat că recomandarea MAE este ca românii să părăsească teritoriul Georgiei.

Potrivit lui Boiangiu, operaţiunea de evacuare continuă, iar personalul diplomatic român de la Tbilisi rămâne la post.

MAE a anunţat, luni seară, că a decis evacuarea cetăţenilor români din Georgia, "urmare a deteriorării situaţiei de securitate" din această ţară.

Ambasada României a primit instrucţiuni pentru informarea în regim de urgenţă a cetăţenilor români cu privire la detaliile de evacuare, potrivit MAE. Aceştia urmează să se prezinte la sediul ambasadei României de la Tbilisi de unde vor fi evacuaţi în Armenia şi, ulterior, li se va asigura transportul spre Bucureşti.

MAE a informat, duminică, la solicitarea MEDIAFAX că în Georgia se află circa 50 de români.

Aproximativ 30 de români evacuaţi din Georgia se află în siguranţă la Erevan

Aproximativ 30 de români evacuaţi din Georgia se află în prezent în siguranţă, la Erevan, Ambasada României în Armenia facilitându-le cazarea la un hotel, a declarat, marţi, Cosmin Boiangiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, este vorba despre cele 15 persoane evacuate cu ajutorul ambasadei în cursul nopţii, acestui grup alăturându-i-se un altul format din cetăţeni români care au ales să părăsească Georgia pe cont propriu.

Potrivit lui Boiangiu, Ambasada României în Armenia are în grijă grupul de cetăţeni evacuaţi din Georgia.

Situaţia în Georgia rămâne incertă deocamdată, iar potrivit lui Cosmin Boiangiu MAE recomandă în continuare românilor să părăsească teritoriul acestei ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici