MAE: Ambasada României, pregătită să acorde asistenţă consulară în cazul româncei ucise la Essex

Autorităţile britanice au contactat Ambasada României la Londra pentru a o informa despre uciderea unei imigrante românce, iar reprezentanţii misiunii diplomatice au anunţat familia femeii cu privire la deces, a precizat, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul de Externe.

644 afișări
Imaginea articolului MAE: Ambasada României, pregătită să acorde asistenţă consulară în cazul româncei ucise la Essex

MAE: Ambasada României, pregătită să acorde asistenţă consulară în cazul româncei ucise la Essex (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Conform datelor furnizate de autorităţile locale, victima a fost înjunghiată pe stradă, în noaptea de 28 spre 29 octombrie de către o persoană necunoscută", se arată în răspunsul MAE.

Autorităţile britanice au anunţat Ambasada la Londra în seara zilei de 29 octombrie.

Potrivit Ministerului de Externe, poliţia britanică a demarat o anchetă în vederea soluţionării acestui caz, "motiv pentru care nu a furnizat informaţii suplimentare".

MAE a informat familia cetăţeanului român cu privire la deces.

"Reprezentanţii misiunii diplomatice menţin permanent contactul cu autorităţile britanice şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale", mai precizează sursa citată.

Un bărbat a fost arestat în urma înjunghierii unei imigrante românce, în noaptea de luni spre marţi, pe o stradă comercială aglomerată de la Ilford, în Essex (estul Angliei), tânăra murind ulterior la Royal London Hospital, relatează Daily Mail.

Potrivit publicaţiei, incidentul s-a petrecut la miezul nopţii, iar tinerei i-a fost acordat primul ajutor de către paramedici care au condus-o la spital, însă medicii nu au putut să o salveze. Românca, a cărei identitate nu este precizată, a murit din cauza rănilor la Royal London Hospital, spre ora locală 2.00 (4.00, ora României).

Un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost arestat, marţi după-amiază, în legătură cu moartea imigrantei, şi se află în custodia poliţiei în East London.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici