MAE anunţă că nu se numără şi români printre victimele de până acum ale incendiilor din Grecia

MAE a informat, miercuri seara, că nu există cetăţeni români printre victimele incendiilor din Grecia, precizând că a emis titluri de călătorie pentru şapte persoane cu dublă cetăţenie, printre care şi cea română, ca urmare a faptului că actele de identitate le-au fost distruse.

1098 afișări
Imaginea articolului MAE anunţă că nu se numără şi români printre victimele de până acum ale incendiilor din Grecia

MAE: Până în prezent nu sunt români printre victimele incendiilor din Grecia

”Ambasada României la Atena continuă monitorizarea cu atenţie a evoluţiei evenimentelor produse pe teritoriul Greciei şi menţine permanent contactul cu Celula de Criză activată la nivelul MAE elen, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări. Conform datelor comunicate de autorităţile locale, până la momentul actual, nu sunt informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victimele incendiilor, persoane rănite sau declarate dispărute”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, Ambasada României la Atena a eliberat titluri de călătorie unui grup de şapte persoane cu dublă cetăţenie, printre care şi cea română, ca urmare a faptului că actele de identitate le-au fost distruse în zona afectată de incendiu.

Citeşte şi: INCENDIILE devastatoare din Grecia | România trimite două aeronave pentru stingerea focului şi 20 de militari în sprijinul autorităţilor elene/ Teodor Meleşcanu: Nu sunt informaţii că sunt şi români printre victime | VIDEO

”Aceştia nu au necesitat asistenţă medicală şi au părăsit zona în siguranţă. Misiunea a întreprins demersuri inclusiv pe lângă comunitatea locală de români din zonele afectate de incendii pentru a verifica dacă există persoane care au nevoie de sprijin. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite zona afectată de incendiile care au avut loc în ultimele zile. În acest sens, reamintim că MAE a transmis şi o atenţionare de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă”, se mai arată în comunicat.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă:+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

Cel puţin 79 de persoane au decedat, iar alte aproape 200 au fost rănite, inclusiv 23 de copii, în urma incendiilor de vegetaţie de la periferia oraşului Atena, au anunţat autorităţile, care au avertizat că numărul victimelor va continua probabil să crească, informează cotidianul Ekathimerini.

Bilanţul anterior al incendiilor de vegetaţie, anunţat marţi seara, era de cel puţin 76 de morţi. Câteva ore mai târziu au fost descoperite alte două corpuri neînsufleţite în localitatea Mati.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici