MAE: Atenţionare cu privire la manifestaţii publice în Republica Moldova, în special la Chişinău

Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe românii care vor să călătorească sau tranzitează Republica Moldova că în Chişinău, în special, este posibil să aibă loc o serie de manifestaţii publice.

1000 afișări
Imaginea articolului MAE: Atenţionare cu privire la manifestaţii publice în Republica Moldova, în special la Chişinău

MAE: Atenţionare cu privire la manifestaţii publice în Republica Moldova

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă: - evitarea mulţimilor publice, în special a demonstraţiilor şi acţiunilor de protest; - respectarea instrucţiunilor primite din partea instituţiilor de asigurare a ordinii publice; - urmărirea mass-mediei locale pentru a afla care sunt zonele în care se desfăşoară acţiuni de protest, pentru a le putea evita”, arată reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

De asemenea, MAE anunţă că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefoanele de permanenţă ale: Ambasadei României la Chişinău +373 68 33 63 63, Consulatului General al României la Cahul +373 60 20 09 25 şi Consulatului General al României la Bălţi +373 68 19 50 06.

Ministerul de Externe mai recomandă consultarea paginilor de Internet: http://chisinau.mae.ro, http://balti.mae.ro, http://cahul.mae.ro, www.consularprotection.eu<http://www.consularprotection.eu> şi
www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Vineri, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a emis o decizie conform căreia preşedintele Igor Dodon era obligat să dizolve Parlamentul în data de 8 iunie, deoarece a depăşit termenul de 90 de zile de la alegeri pentru formarea unui Guvern. Sâmbătă, Igor Dodon a decis să nu dizolve Parlamentul. A fost aleasă şefa Parlamentului, Zinaida Greceanîi, Maia Sandu a fost numită în funcţia de prim-ministru şi noii membri ai Guvernului au depus jurământul de învestire.

Ulterior, Curtea Constituţională a declarat neconstituţională toată activitatea parlamentară de sâmbătă. Duminică, CCM a decis suspendarea din funcţie a preşedintelui Igor Dodon şi numirea prim-ministrului Pavel Filip în funcţia de preşedinte interimar al Republicii Moldova, acesta dizolvând ulterior Parlamentul. De asemenea, Pavel Filip a semnat decretul de organizare a alegerilor anticipate în data de 6 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici