MAE avertizează românii din zonele afectate de uragane din SUA şi Marea Caraibilor

MAE a informat, vineri, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, în legătură cu zonele care urmează să fie afectate de furtuni tropicale sau uragane în SUA şi Marea Caraibilor, românii fiind invitaţi să apeleze la ambasada României de la Washington în caz de urgenţă.

135 afișări
Imaginea articolului MAE avertizează românii din zonele afectate de uragane din SUA şi Marea Caraibilor

MAE avertizează românii din zonele afectate de uragane din SUA şi Marea Caraibilor (Imagine: Mediafax Foto)

Ministerul Afacerilor Externe a oferit, vineri, în contextul sezonului furtunilor tropicale şi a uraganelor în Statele Unite ale Americii şi în zona Mării Caraibilor, informaţii cu privire la zonele ce urmează să fie afectate de aceste fenomene meteorologice.

Statele Carolina de Sud, Carolina de Nord şi Georgia se află în aria de acţiune a furtunii tropicale Hanna, care urmează să afecteze coasta de sud-est a Statelor Unite ale Americii, în seara zilei de vineri, 5 septembrie. Autorităţile statale şi locale din aria de acţiune a furtunii au activat centrele de urgenţă pentru astfel de situaţii.

De asemenea, MAE informează că potrivit prognozelor, Bahamas, insulele Turks şi Caicos urmează să fie afectate de către furtuna tropicală Ike în ziua de duminică, 7 septembrie. Autorităţile din zonă recomandă părăsirea teritoriilor respective, prin îmbarcarea imediată pe curse de linie încă disponibile, în condiţiile în care suspendarea zborurilor din şi către zonele respective ar putea surveni în orice moment.

Ambasada României la Washington recomandă tuturor cetăţenilor români aflaţi în zonele de risc să urmărească în permanenţă anunţurile, recomandările şi instrucţiunile date de autorităţile americane locale si federale. În caz de nevoie, aceştia pot contacta Ambasada României la Washington. De asemenea, potrivit MAE, informaţii utile de actualitate vor fi disponibile pe pagina de web a Ambasadei la adresa www.roembus.org

În cadrul Ambasadei României la Washington funcţionează un grup de lucru care urmăreşte permanent evoluţiile şi avertismentele semnalate de autorităţile americane şi este pregătit să răspundă în regim de urgenţă la eventuale solicitări venite din partea cetăţenilor români aflaţi în situaţii care necesită sprijin din partea autorităţilor române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici