MAE, după accidentul din Grecia: Niciun român nu a solicitat asistenţă consulară

Până în acest moment nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu accidentul feroviar din Grecia, care s-a soldat cu decesul a 38 de persoane şi cu rănirea unui număr de aproximativ 66 de persoane, anunţă MAE.

236 afișări
Imaginea articolului MAE, după accidentul din Grecia: Niciun român nu a solicitat asistenţă consulară

MAE, după accidentul din Grecia: Niciun român nu a solicitat asistenţă consulară

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Atena şi al Consulatului General Al României la Salonic, s-a autosesizat în contextul relatărilor publice cu privire la un accident feroviar produs în dimineaţa zilei de 1 martie 2023, în localitatea Tempe, din nord-estul Greciei, soldat, potrivit unui bilanţ intermediar transmis de către autorităţile elene, cu decesul a 38 de persoane şi cu rănirea unui număr de aproximativ 66 de persoane, care au fost transportate la unităţile medicale din apropiere.

„În acest context, reprezentanţii misiunii diplomatice şi ai consulatului general au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile elene, pentru a obţine informaţii oficiale cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate. Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de la autorităţile elene, operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare, iar datele referitoare la cetăţenia persoanelor afectate vor fi comunicate ulterior. MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul celor două misiuni ale României nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident”, se menţionează într-un comunicat de presă..

Reprezentanţii Ambasadei României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile elene, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena +30 210 6728875; +30 210 6728879, şi al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena +30 6978996222 şi al Consulatului General al României la Salonic +30 6906 479076.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici