MAE, la 12 ani de la admiterea în NATO: România a câştigat respectul aliaţilor şi partenerilor săi

România a câştigat respectul aliaţilor, în cei 12 ani de la admiterea în NATO, iar summitul de la Varşovia va fi un moment important din perspectiva adaptării Alianţei pentru a răspunde eficient provocărilor de securitate, provenite din vecinătăţile estică şi sudică, precizează MAE.

555 afișări
Imaginea articolului MAE, la 12 ani de la admiterea în NATO: România a câştigat respectul aliaţilor şi partenerilor săi

MAE, la 12 ani de la admiterea în NATO: România a câştigat respectul aliaţilor şi partenerilor săi (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva mediafax Foto)

"La împlinirea a 67 de ani de la înfiinţarea NATO (4 aprilie 1949) şi a 12 ani de la aderarea la structurile euro-atlantice, România reafirmă angajamentul profund faţă de principiile şi valorile NATO, aducându-şi propria contribuţie la promovarea rolului Alianţei de furnizor de securitate la nivel global şi regional. În toţi aceşti ani, România a câştigat respectul aliaţilor şi partenerilor săi prin contribuţiile sale substanţiale la îndeplinirea obiectivelor Alianţei, materializate atât prin participarea la operaţiile aliate cât şi prin implicarea de substanţă în procesele şi iniţiativele de factură politică", precizează MAE, într-un comunicat de presă, cu ocazia Zilei NATO.

Potrivit sursei citate, prezenţa militarilor români în cadrul misiunilor NATO reprezintă o dovadă a contribuţiei la eforturile aliate de consolidare a securităţii şi stabilităţii spaţiului euro-atlantic. "MAE aduce, în acest context, un omagiu militarilor români care au căzut în teatrele de operaţii", se mai arată în comunicat.

MAE mai susţine că Summitul NATO, care va avea loc în iulie la Varşovia, va fi "un moment important pentru consolidarea profilului Alianţei Nord-Atlantice, prilejuind atât evaluarea implementării obiectivelor asumate la reuniunea aliată la cel mai înalt nivel din 2014, cât şi pentru adaptarea pe termen lung a Alianţei, spre a răspunde eficient provocărilor actualului mediu de securitate, provenite din vecinătăţile estică şi sudică".

Ministerul mai anunţă că îşi va intensifica acţiunile diplomatice în perspectiva Summit-ului de la Varşovia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici