MAE: Pe lista pasagerilor avionului prăbuşit în Ucraina NU se aflau români

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei aparţinând companiei Malaysia Airlines şi care s-a prăbuşit în estul Ucrainei.

690 afișări
Imaginea articolului MAE: Pe lista pasagerilor avionului prăbuşit în Ucraina NU se aflau români

MAE: Pe lista pasagerilor avionului prăbuşit în Ucraina nu se aflau români (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

”Ministerul Afacerilor Externe al României informează că - în urma verificărilor întreprinse de Celula de criză, de la momentul convocării acesteia la nivelul
Centralei MAE şi până în acest moment – nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei de linie "Boeing 777" aparţinând companiei „Malaysia Airlines” care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur şi care s-a prăbuşit în estul Ucrainei”, informează MAE într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, celula de criză de la nivelul Centralei MAE împreună cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev rămân în legătură permanentă cu oficialităţile locale până la confirmarea listei finale a pasagerilor.

Vicepreşedintele departamentului european al companiei Malaysia Airlines a anunţat în noaptea de joi spre vineri că la bordul avionului prăbuşit în Ucraina se aflau 298 de persoane, dintre care 154 de olandezi, relatează AFP.

"La bord au fost 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului", a declarat Huib Gorter, vicepreşedintele departamentului european al Malaysia Airlines, în cadrul unei conferinţe de presă pe aeroportul Amsterdam-Schiphol.

El a precizat ulterior că în afară de cei 154 de olandezi, la bordul avionului se aflau, de asemenea, 27 de australieni, 23 de malaysieni, 11 indonezieni, şase britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi şi un canadian.

Naţionalitatea a peste 50 de persoane urmează să fie stabilită.

Ministerul belgian de Externe a precizat la rândul său că în accident au murit cinci cetăţeni belgieni, ci nu patru.

De asemenea, preşedintele francez, François Hollande, a declarat joi seara că la bordul avionului "puteau fi mai mulţi cetăţeni francezi".

Directorul ONUSIDA a declarat vineri că "mulţi" dintre pasagerii avionului malaysian care s-a prăbuşit, joi seara, în Ucraina se deplasau la o conferinţă mondială pe tema SIDA, care urmează să aibă loc în acest weekend, la Melbourne.

Un avion de linie malaysian care decolase din Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, provocând moartea a aproape 300 de persoane.

Autorităţile de la Kiev şi rebelii s-au acuzat reciproc de lansarea unei rachete care ar fi provocat catastrofa, fără ca vreun element material să permită stabilirea cu siguranţă a acestei ipoteze.

Oficiali americanii au declarat că avionul malaysian a fost doborât de o rachetă sol-aer, dar originea acesteia rămâne nesigură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici