MAE reaminteşte cetăţenilor români recomandarea "fermă" de a evita orice călătorie în Libia

MAE a transmis, luni, o alertă de călătorie actualizată pentru Libia, precizând că mijloacele de transport înspre şi dinspre Libia, precum şi în interiorul ţării, sunt extrem de limitate şi că singura frontieră terestră care funcţionează cu intermitenţe este cea cu Tunisia.

130 afișări
Imaginea articolului MAE reaminteşte cetăţenilor români recomandarea "fermă" de a evita orice călătorie în Libia

MAE reaminteşte cetăţenilor români recomandarea "fermă" de a evita orice călătorie în Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care nu pot evita deplasările în Libia sau se află deja pe teritoriul acestei ţări că, din cauza stării de insecuritate, de nivel ridicat «Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara», mijloacele de transport înspre şi dinspre Libia, precum şi în interiorul ţării, sunt extrem de limitate", se arată în comunicatul MAE.

Potrivit sursei citate, companiile aeriene europene şi-au suspendat pe termen nedefinit toate zborurile, companiile aeriene libiene nu efectuează zboruri în Europa, aeroporturile internaţionale din Tripoli şi Benghazi sunt închise, iar zborurile pe ruta Misurata - Istanbul sunt frecvent suspendate pentru anumite perioade şi intervale de timp.

Totodată, din cauza confruntărilor militare, spaţiul aerian este deseori închis, iar porturile şi aeroporturile sunt ţinte frecvente ale atacurilor grupărilor înarmate.

Frontierele terestre cu Algeria, Egipt, Ciad şi Niger sunt închise, singura frontieră terestră care funcţionează cu intermitenţe fiind cea cu Tunisia.

"Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români recomandarea fermă de a evita orice călătorie în Libia, iar celor care se află deja în această ţară să o părăsească de urgenţă", se precizează în comunicat.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă”, ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici