MAE vrea să închirieze restaurantul românesc de la EXPO Shanghai 2010

MAE va organiza o licitaţie pentru a închiria spaţiul cu destinaţia de alimentaţie publică a pavilionului românesc de la EXPO Shanghai, urmând ca banii obţinuţi să fie viraţi la bugetul de stat, potrivit unui proiect legislativ care estimează încasări ale statului de minimum 368.000 de lei.

30 afișări

Pavilionul României la EXPO Shanghai cuprinde un spaţiu expoziţional principal, un spaţiu dedicat evenimentelor culturale, respectiv o scenă, o sală de conferinţe şi un spaţiu cu destinaţia de alimentaţie publică. În acesta din urmă va funcţiona un restaurant cu specific românesc, care va trebui să funcţioneze în conformitate cu Regulamentul EXPO 2010 şi cu legislaţia chineză în domeniul siguranţei alimentare şi a standardelor de igienă şi alimentaţie publică.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului legislativ, în aceste condiţii "singura modalitate de asigurare a funcţionării spaţiului cu destinaţia de alimentaţie publică o reprezintă un contract de închiriere cu un operator economic care să îndeplinească aceste condiţii legale".

Proiectul legislativ prevede că Ministerul de Externe va organiza o licitaţie publică în vederea închirierii. Licitaţia publică se organizează pe baza unor Norme interne aprobate prin ordin al ministrului afacerilor externe, care vor conţine modalitatea de publicitate a intenţiei MAE de selectare a unui agent economic pentru spaţiul cu destinaţia de alimentaţie publică, termenii de referinţă pentru selectare, modelul de contract, numărul minim de agenţi economici care trebuie să depună oferta şi calendarul procedurii.

MAE a estimat că spaţiul cu destinaţia de alimentaţie publică al pavilionului românesc de la EXPO Shanghai, care are o suprafaţă de 352 de metri pătraţi şi o capacitate de 80 de locuri, va avea 400 de clienţi pe zi, valoarea medie a consumaţiei fiind de 50 de lei.

Astfel, veniturile totale estimate de MAE pentru cele 184 de zile de funcţionare sunt de 3.680.000 de lei, Ministerul estimând că încasările vor reprezenta minimum zece la sută din această sumă, respectiv 368.000.

Suprafaţa totală atribuită pentru pavilionul României în cadrul EXPO Shanghai este de 2000 de metri pătraţi. Pavilionul României este situat în ZONA C, ţările "vecine" sunt Croaţia, Austria, Luxemburg şi Olanda.

MAE a anunţat la 5 februarie că Pavilionul României pentru Expo Shanghai a fost finalizat în proporţie de 90%. La sfârşitul lunii februarie se vor încheia toate lucrările de construcţie iar în martie şi aprilie vor fi făcute teste.

MAE a atribuit în vara lui 2009 un contract de 2,5 milioane de euro fără TVA companiei Shanghai Zhongyuan construction Group Co. LTD din China, în urma unei licitaţii, firma urmând să efectueze lucrări de proiectare, execuţie şi demolare pentru pavilionul României de la Expoziţia Mondială de la Shanghai din 2010.

Contractul are ca obiect proiectarea, execuţia, amenajarea şi demolarea Pavilionului României la Expoziţia Mondială 2010 "Un oraş mai bun, o viaţă mai bună", de la Shanghai. Valoarea totală finală a contractului este de 2.440.607 euro fără TVA, contractul fiind atribuit prin licitaţie deschisă ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic.

MAE a primit 7 oferte, câştigător fiind în final Shanghai Zhongyuan construction Group Co. LTD, din China. Oraşul Shanghai este gazdă a Expoziţiei Mondiale din 2010. Aceasta se va desfăşura pe durata a 184 de zile, în perioada 1 mai-31 octombrie 2010.

Tema expoziţiei, "Un oraş mai bun, o viaţă mai bună" porneşte de la ideea de co-existenţă a diverselor culturi şi comunităţi, a dezvoltării sustenabile a economiei urbane, a echilibrării vieţii într-o perioadă a dezvoltării ştiinţifice şi a interacţiunii dintre zonele urbane şi cele rurale. România se va prezenta în cadrul Expo 2010 cu un Pavilion Naţional, Greenpolis - Megapolisul verde, concept arhitectural ce aparţine SC M&C Strategy Development SRL. Această firme a fost declarată câştigătoare în urma desfăşurării "Bursei de Idei", în perioada 15 -17 noiembrie 2008. Pavilionul în formă de "măr" de culoare verde şi cu logo "Greenopolis" reprezintă o declaraţie referitoare la importanţa soluţiilor care stau la baza stilului de viaţă sănătos, dezvoltării susţinute şi cunoaşterii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici