Magazinele din benzinării, luate la control de inspectorii sanitari-veterinari

Inspectorii sanitar-veterinari au dat 98 de amenzi, în valoare de aproape 375.000 de lei şi au dispus suspendarea activităţii în două magazine din benzinării, pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare, de transport sau etichetare a produselor alimentare.

31 afișări
Imaginea articolului Magazinele din benzinării, luate la control de inspectorii sanitari-veterinari

Magazinele din benzinării, luate la control de inspectorii sanitari-veterinari

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) verifică, începând de joia trecută, magazinele şi restaurantele din benzinării, după ce a primit mai multe reclamaţii privind nereguli, între care şi vânzarea unor produse expirate.

Inspectorii au verificat, în perioada 6-11 august, 698 de magazine din benzinării şi au dat 98 de amenzi, în valoare totală de 374.500 de lei.

Echipele de control au dispus suspendarea activităţii în două unităţi, au dat 74 avertismente şi au confiscat aproximativ 200 de kilograme şi 801 de produse alimentare de origine animală şi non-animală, în valoare de 2.851 de lei.

Principalele nereguli constatate se referă la manipularea produselor alimentare şi a hranei pentru animale cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, la vânzarea unor produse alimentare şi a hranei pentru animale în spaţii necorespunzătoare şi fără respectarea condiţiilor de igienă sau la nerespectarea normelor stabilite de ANSVSA privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare.

Inspectorii ANSVSA au mai constatat că erau încălcate şi normele privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare, a celor de nutriţie pentru animale şi a produselor de uz veterinar, precum şi cele referitoare la ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

O altă neregulă pentru care echipele de control au dat sancţiuni se referă la funcţionarea unităţilor care produc, colectează, prelucrează, depozitează, intermediază sau valorifică alimente, produse şi subproduse de origine animală sau destinate nutriţiei animalelor fără obţinerea înregistrării sau autorizării din partea autorităţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici