- Home
- Social
- (25.05.2020, 15:45)
- Vasile Măgrădean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Magazinul de bere „vie”. Alimentezi cât vrei şi iei berea acasă
- Un magazin în care se vând 30 de sortimente de bere „vie”, adică artizanală, nepasteurizată, s-a deschis la Cluj
- Clienţii pot „alimenta” de la o jumătate de litru până la doi litri de bere
2305 afișări

Magazinul de bere „vie”. Alimentezi cât vrei şi iei berea acasă
Un magazin în care se vând 30 de sortimente de bere „vie”, adică artizanală, nepasteurizată, s-a deschis la Cluj, în plină epidemie. Clienţii pot „alimenta” de la o jumătate de litru până la doi litri de bere.
Magazinul a fost deschis de doi întreprinzători în comuna Floreşti, lângă Cluj-Napoca.
Gheorghe Rusu, unul dintre cei doi proprietari ai magazinului, a declarat corespondentului MEDIAFAX că berea artizanală trebuie consumată în 5 zile de la îmbutelierea direct din butoi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ChatGPT Trend. Chatbot-ul creează trecutul, prezentul și viitorul. Cum va arată McDonalds în 2070
-
Războiul din Ucraina, ziua 659. A intrat râca între ucraineni: Primarul Kievului îl atacă pe Zelenski / Xi îl primeşte pe Lukaşenko pentru a doua oară într-un an
-
HOROSCOP luni, 4 decembrie. Începuturi şi provocări noi pentru patru zodii
-
Cutremur de 4,7 în acestă noapte. Seismul s-a simţit şi în Bucureşti
În magazine se vând 30 de sortimente cu bere „vie”, artizanală, nefiltrată şi nepasteurizată, fără conservant.
„Vindem numai bere românească, adusă în butoi şi care este vândută direct clientului în sticle PET, iar acesta alimentează cât vrea, de la o jumătate de litru până la doi litri. Berea trebuie consumată în 5 zile de la îmbutelierea direct din butoi, preţul unui litru fiind cuprins între 12 lei şi 35 de lei. Tăria este cuprinsă între 4,6 şi 10,5%”, a spus Rusu.
Cea mai scumpă bere este una neagră, al cărei proces de producţie durează aproximativ două luni.
Deoarece nu are conservant, berea artizanală are nevoie de condiţii speciale de păstrare, într-o cameră frigorifică unde temperatura controlată este de 5,5 grade.
„Am decis să deschidem magazinul în această perioadă, iar epidemia de COVID-19 nu ne-a dat planurile peste cap. Vânzarea berii se face cu respectarea restricţiilor, dacă vine un client fără mască de protecţie îi dăm mască, avem recipienţi cu dezinfectanţi pentru mâini”, a explicat proprietarul magazinului.
De asemenea, în magazin se vând şi peste 100 de sortimente de bere la sticlă, tot românească.
„Planurile noastre de extindere vizează deschiderea altor patru magazine în Cluj-Napoca în următorii doi ani”, a mai spus Gheorghe Rusu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe