MAI: 5 drumuri naţionale blocate, 21 de trenuri anulate, 241 persoane evacuate din cauza zăpezii

Cinci drumuri naţionale şi 29 de drumuri judeţene sunt blocate, 21 de trenuri sunt anulate, 241 de persoane au fost evacuate şi aproape 80 de localităţi din zece judeţe sunt afectate de întreruperea energiei electrice, informează MAI.

38 afișări
Imaginea articolului MAI: 5 drumuri naţionale blocate, 21 de trenuri anulate, 241 persoane evacuate din cauza zăpezii

MAI: 5 drumuri naţionale blocate, 21 de trenuri anulate, 241 persoane evacuate din cauza zăpezii (Imagine: Ciprian Sterian/MediafaxFoto)

Cinci drumuri naţionale în judeţele Buzău, Brăila, Vrancea, Ialomiţa, Prahova şi Galaţi (DN 22, DN 24D, DN 2C, DN 2N, DN 1D) şi 29 de drumuri judeţene în judeţele Galaţi - 21, Buzău - 5, Vaslui, Vrancea şi Tulcea - câte unul - sunt blocate din cauza ninsorilor şi a viscolului, informează, vineri MAI, într-o statistică privind situaţia din ţară, de la ora 6.00.

Se circulă restricţionat pe liniile de cale ferată Feteşti-Ţăndărei şi Lehliu-Feteşti, iar 21 de trenuri sunt anulate. Pe Aeroportul Timişoara, pista a fost închisă între orele 5.00 şi 6.00.

Peste 80 de localităţi din 10 judeţe sunt afectate de întreruperea alimentării cu energie electrică şi sunt izolate din cauza blocării căilor de acces.

Un număr de 241 de persoane au fost evacuate din zonele cu risc de a rămâne izolate, cele mai multe din Buzău, Galaţi şi Vrancea.

La nivelul ministerului au intervenit 1.598 poliţişti şi poliţişti de frontieră, 46 jandarmi, 242 personal de intervenţie din cadrul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă cu un total de 857 mijloace de intervenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici