Mai multe artere naţionale închise sau restricţionate circulaţiei din cauza viscolului | VIDEO

Drumuri naţionale din Transilvania, Dobrogea şi Moldova sunt închise circulaţiei, miercuri seara, pe tronsoane unde au căzut copaci smulşi de vânt sau unde maşinile nu pot înainta din cauza viscolului. Pe autostrăzile A1 şi A2 se circulă în condiţii de iarnă, iar porturile au fost închise.

917 afișări
Imaginea articolului Mai multe artere naţionale închise sau restricţionate circulaţiei din cauza viscolului | VIDEO

Mai multe artere naţionale închise sau restricţionate circulaţiei din cauza viscolului | VIDEO

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române anunţă că, miercuri seara, în judeţul Harghita, pe DN12C Gheorghieni - Lacu Roşu, între între localităţile Bucin şi Praid, traficul rutier a fost închis din cauza căderilor de copaci pe carosabil. Traficul rămâne blocat până la remedierea situaţiei, la fel şi pe DN15 Topliţa –Borsec, unde un copac a căzut pe un camion.

Tot în judeţul Harghita, din cauza viscolului, traficul rutier pe DJ 125 Sândominic - Bălan a fost blocat.

În judeţul Suceava, traficul rutier este blocat pe DN2 E85 între Dărmăneşti – Pătrăuţi, din cauza unor TIR-uri care nu mai pot înainta din cauza viscolului.

Pe DN 17, în zona localităţii Poiana Stampei (Pasul Tihuţa), în judeţul Suceava, din cauza ninsorii şi a carosabilului alunecos, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, iar în zonă se acţionează cu material antiderapant.

În judeţul Covasna, un arbore a căzut pe carosabil şi a blocat traficul pe DN11 Târgu Secuiesc – Oneşti. Pe DN 13 E, între localităţile Zagon – Barcani, se circulă în condiţii de iarnă, zăpada fiind bătătorită, cu un strat de 2-3 cm. Şi aici se acţionează cu material antiderapant.

În judeţul Giurgiu, din cauza unui copac căzut pe carosabil, traficul este blocat pe DN5B Giurgiu – Bălănoaia.

În judeţul Iaşi, la ieşirea din Târgu Frumos către Paşcani, pe DN 28, au derapat două tiruri, astfel că traficul rutier este blocat pe ambele sensuri.

În judeţul Bihor, traficul rutier este blocat pe DN1H Aleşd –Nuşfalău, din cauza condiţiilor meteo, iar pe DN 75 Băiţa – Vârtop, s-a depus un strat de zăpadă de 3-5 cm. Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă şi se acţionează cu material antiderapant.

În judeţul Călăraşi, pe DN 21, traficul rutier este blocat pe ambele sensuri în localitatea Drajna, din cauza unui arbore căzut pe carosabil. Pentru a uşura traficul, circulaţia a fost deviată pe DC 20 prin comuna Dragalina - strada Uzinei – DN3A Dragalina.

În judeţul Neamţ, din cauza viscolului, traficul rutier pe DJ 208G Tupilaţi –Ştefan cel Mare, a fost blocat, iar în judeţul Botoşani, traficul rutier este restricţionat, miercuri seara, pentru vehicule peste 7,5 tone, pe DE 58 Botoşani –Suceava şi DE 58 Botoşani – Iaşi.

Şi în judeţul Iaşi, traficul rutier este restricţionat vehiculelor peste 7,5 tone pe DN28 Roman - Târgu Frumos, DN 28A Târgu Frumos – Paşcani şi DN 28B Târgu Frumos – Hârlău.

În ceea ce priveşte autostrăzile A1 Bucureşti –Piteşti şi A2 Bucureşti – Constanţa, se circulă în condiţii de vânt puternic şi carosabil ud, parţial acoperit cu apă.

În judeţul Maramureş, pe DN 18, în zona localităţii Borşa, sunt precipitaţii sub formă de lapoviţă, iar carosabilul este umed.

Traficul feroviar pe Magistrala 300 Predeal - Braşov, la ieşirea din staţia CF Timişu de Sus (în judeţul Braşov) este întrerupt, miercuri seara, deoarece un pantograf s-a defectat.

În judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, toate porturile şi-au suspendat activitatea.

ANM a emis avertizări cod roşu de viscol şi vânt în zona montană din 9 judeţe, în vigoare de miercuri seara până joi dimineaţă. În Capitală va fi cod portocaliu de vânt şi ninsoare.

Poliţiştii atenţionează că în zonele aflate sub cod roşu se poate lua oricând decizia închiderii totale a circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule.

Oamenii legii recomandă şoferilor ca pe drumurile aflate sub cod portocaliu şi roşu să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în privinţa condiţiilor de trafic din zonele tranzitate.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici