Mai multe companii din România, Germania şi Spania vor să construiască un spital modern la Galaţi

Două asocieri de companii care includ firme din România, Germania şi Spania vor să construiască un spital modern la Galaţi. Este vorba despre o clădire cu cinci etaje care va prelua o mare parte din activităţile actualului spital clinic de urgenţă din oraş.

5796 afișări
Imaginea articolului Mai multe companii din România, Germania şi Spania vor să construiască un spital modern la Galaţi

Mai multe companii din România, Germania şi Spania vor să construiască un spital modern la Galaţi

Conform planului, clădirea va avea demisol, parter, cinci etaje, un etaj tehnic şi o suprafaţă totală de peste 20.000 de metri pătraţi. În interior vor fi 20 de săli de operaţii şi 375 de paturi, din care 260 de paturi pentru spitalizare continuă, 54 de paturi spitalizare de zi şi 61 de paturi ATI.

Clădirea existentă a Spitalului Clinic de Urgenţă Sf.Apostol Andrei din Galaţi este în proces de reabilitare, modernizare şi extindere şi va fi folosită pentru diferite secţii ale celei mai mari unităţi medicale din zona de sud-est.

Pentru construirea noului spital, Consiliul Judeţean Galaţi a lansat procedura în sistemul electronic de achiziţii publice. Două asocieri de firme, care reunesc zeci de companii din România, Germania şi Spania, au lansat oferte. Ofertele vor fi analizate timp de trei luni de experţii CJ Galaţi, iar încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de semnarea contractului de finanţare

„Experţii analizează ofertele primite, iar sursa de finanţare va fi stabilită. Într-un fel sau altul se va construi noul spital, judeţul şi întreaga regiune au nevoie de această unitate medicală”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Procedura iniţiată pe sistemul electronic de achiziţii publice indică o evaluare a noului spital la peste 471 de milioane de lei. Preţul nu include echipamentele medicale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici