Mai multe zboruri afectate din cauza unei defecţiuni pe Aeroportul din Iaşi

Mai multe zboruri au fost afectate marţi de o defecţiune produsă la un echipament pe Aeroportul din Iaşi.

368 afișări
Imaginea articolului Mai multe zboruri afectate din cauza unei defecţiuni pe Aeroportul din Iaşi

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului, a apărut o defecţiune tehnică temporară a ILS (Instrument Landing System), fără de care nu se poate opera în siguranţă în condiţii de vreme rea.

„Precizăm că ILS este un echipament gestionat de ROMATSA, defecţiunea fiind remediată la scurt timp”, au transmis reprezentanţii Aeroportului din Iaşi.

Au fost afectate mai multe zboruri: Charleroi – Iaşi, rerutat la Suceava, Bergamo – Iaşi, rerutat pe Otopeni, Luton - Iaşi, rerutat la Suceava şi Otopeni – Iaşi, rerutat iniţial la Suceava, dar aeronava s-a întors la scurt timp la Iaşi şi a decolat fără probleme spre Otopeni

În această situaţie, au fost afectate şi zborurile de retur.

Totodată, reprezentanţii aeroportului atrag atenţia că întârzierile pentru celelalte curse pot apărea din cauza operaţiunilor de degivrare a aeronavelor, absolut necesare înainte de decolare.

„În paralel, se intervine cu utilajele de deszăpezire pe suprafeţele de mişcare (platformă, căi de rulare, pistă). Echipele noastre se asigură astfel că operaţiunile de aterizare şi decolare se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă”, au mai transmis aceştia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici