Mai mulţi cetăţeni irlandezi părăsesc Gaza prin punctul de trecere Rafah

Irlanda a anunţat că mai mulţi cetăţeni irlandezi şi familiile acestora sunt pe cale să părăsească vineri Gaza prin punctul de trecere Rafah, scrie Sky News.

109 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi cetăţeni irlandezi părăsesc Gaza prin punctul de trecere Rafah

Mai mulţi cetăţeni irlandezi părăsesc Gaza prin punctul de trecere Rafah

26 de cetăţeni irlandezi şi persoanele aflate în întreţinere au trecut în Egipt miercuri şi joi, a precizat Ministerul Afacerilor Externe.

Irlandezul-palestinian Khalid El Estal, care locuieşte în Co Kildare, a declarat că cei doi copii mici ai săi se numără printre cei care au părăsit Gaza vineri.

Ali, în vârstă de patru ani, şi Sara, în vârstă de un an, se află acum în siguranţă în Egipt, a spus el.

„Ei se află pe partea egipteană a graniţei cu un oficial irlandez. Ei sunt în verificare acolo acum. Aceasta este o veste grozavă”, a declarat el pentru RTE News.

Soţia lui El Estal şi mama copiilor, Ashwak, a fost ucisă în bombardamentul israelian din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irlandez,
gaza,
rafah

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici