Mailuri false trimise în numele Poliţiei Române. Avertismentul IGPR: Nu le deschideţi!

  • Poliţia atenţionează aupra unor emailuri false trimise în numele poliţiştilor
  • destinatarii sunt invitaţi să acceseze o serie de documente ataşate pentru o aşa-zisă anchetă
  • „Nu deschideţi aceste e-mailuri”, a transmis IGPR
887 afișări
Imaginea articolului Mailuri false trimise în numele Poliţiei Române. Avertismentul IGPR: Nu le deschideţi!

Mailuri false trimise în numele Poliţiei Române. Avertismentul IGPR: Nu le deschideţi!

Poliţia atenţionează aupra unor emailuri false trimise în numele poliţiştilor, prin care destinatarii sunt invitaţi să acceseze o serie de documente ataşate pentru o aşa-zisă anchetă.
 
Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) avertizează populaţia cu privire la un posibil atac informatic prin intermediul e-mailurilor. Este vorba despre un mesaj în care cei care îl primesc sunt invitaţi să acceseze o serie de documente ataşate, pentru o aşa-zisă anchetă.
 
„Compliment. Sperăm să acceptaţi această scrisoare cu bună credinţă. Sunteţi invitat de această notificare la Sediul poliţiei Române privind o anchetă în curs de desfăşurare. Vă rugăm să consultaţi documentele ataşate pentru informaţii şi contactaţi avocatul, dacă este necesar. Data: 10 aprilie 2020. Ora: 11:00.” - este mesajul transmis pe e-mail.
 
Poliţiştii avertizează că aceste e-mailurile nu sunt trimise de Poliţia Română şi sunt false.
 
„Nu deschideţi astfel de e-mailuri! Ele nu sunt trimise de Poliţia Română şi sunt false” - au transmis reprezentanţii IGPR.
 
Oamenii legii au început cercetări pentru a descoperi sursa acestora şi tragerea la răspundere a celor care au trimis mesajele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici