Mama copilului ucis la Bistriţa, eliberată din arest pentru a participa la înmormântare

Mama naturală a copilului de patru ani din Bistriţa, care a murit în timp ce se afla în grija asistentului maternal, a plecat, marţi la prânz, din arestul IPJ Bistriţa-Năsăud, pentru a participa la înmormântarea fiului ei, care va avea loc în satul natal al femeii.

42 afișări
Imaginea articolului Mama copilului ucis la Bistriţa, eliberată din arest pentru a participa la înmormântare

Mama copilului ucis la Bistriţa, eliberată din arest pentru a participa la înmormântare (Imagine: Mediafax Foto)

Sumita Rostaş a plecat în jurul orei 12.00 din arestul IPJ Bistriţa Năsăsud, cu o escortă, spre satul Reteag, situat la aproximativ 50 de kilometri de Bistriţa, pentru a participa la slujba de înmormântare a fiului ei.

Înmormântarea va avea loc la ora 13.00, la casa bunicilor din partea mamei, unde a fost adus încă de luni sicriul cu trupul copilului şi unde s-au adunat, marţi la prânz, câteva zeci de persoane, familie şi rude, majoritatea de etnie rromă.

Înmormântarea lui Laurenţiu Rostaş, copilul de patru ani care a murit în timp ce se afla în grija unei asistente maternale din Bistriţa, va avea loc, marţi, în Reteag, satul natal al mamei lui, şi va fi făcută de bunicii din partea mamei.

Viceprimarul Bistriţei, George Avram, a declarat, luni, că bunicii copilului au aflat din presă că Primăria Bistriţa îl va înmormânta pe micuţ pe cheltuiala sa şi s-au prezentat la prima oră a dimineţii de luni la Primărie să spună că doresc să-l ducă la Reteag, localitatea de baştină a mamei lui.

Asistenta maternală Marcela Făgărăşan a fost reţinută, joi seară, de către poliţişti, după ce s-a stabilit că unul din cei doi copii pe care îi avea în grijă a murit în urma unor rele tratamente pe care i le-ar fi aplicat. Subinspectorul Raluca Moldovan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, a declarat că iniţial femeia a spus că băiatul, în vârstă de patru ani, a murit fiindcă era bolnav, dar medicii au descoperit pe corpul lui urme de arsuri de ţigară, urechea tăiată şi organele genitale secţionate cu foarfeca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici