Mama Luizei Melencu, citată la DIICOT, după ce a refuzat să dea probe biologice: Decizia e finală. Nu dau şi nu semnez

Mama Luizei Melencu este citată pentru ziua de joi la DIICOT. Femeia a spus că pentru moment decizia ei este luată, respectiv nu va da probe noi şi nu va semna, dar va vedea ce urmează joi, la Bucureşti.

1247 afișări
Imaginea articolului Mama Luizei Melencu, citată la DIICOT, după ce a refuzat să dea probe biologice: Decizia e finală. Nu dau şi nu semnez

Mama Luizei Melencu, citată la DIICOT, după ce a refuzat să dea probe biologice: Nu ne-au explicat nimic. Decizia e finală: nu dau şi nu semnez

Mama Luizei Melencu a primit miercuri citaţie la DIICOT pentru prelevarea de noi probe ADN, declarând că ar putea fi emis un mandat de aducere în caz de neprezentare.

Potrivit femeii, pe citaţie scrie şi că poate fi amendată dacă nu se prezintă sau dacă pleacă de la DIICOT fără permisiune sau fără un motiv întemeiat.

„Nu ne-au explicat nimic. Mâine (joi - n.r.) va veni şi domnul avocat la audieri, la Bucureşti”.

Întrebată ce dezicie a luat în privinţa probelor noi, mama Luizei Melencu a spus că deocamdată nu a semnat nimic şi nu este de acord să le dea: „Până vom ajunge la Bucureşti să vedem despre ce este vorba. Pentru moment, decizia e finală: nu dau şi nu semnez”.

Totodată, bunicul Luizei Melencu a declarat că „nu au venit cu actele cu care trebuia. Ne audiază în calitate de martori. Noi suntem părţi vătămate. nu suntem martori. Se fac greşeli cu foarte bună intenţie”, a spus bunicul Luizei Melencu.

Procurorii au mers, luni, acasă la mama Luizei pentru prelevarea de ADN pentru noi expertize genetice, însă Monica Melencu a refuzat procedura, după ce s-a consultat cu avocatul. Femeia declara că nu vrea să dea noi probe ADN deoarece bănuieşte că se încearcă închiderea cazului Luizei, prin „plantarea” noile probe în oasele găsite la lizieră.

Procurorii DIICOT vor renunţa la serviciile specialiştilor din cadrul INML în privinţa analizei ADN-ului Luizei şi vor fi căutate alte instituţii, inclusiv unele din străinătate, pentru efectuarea noilor expertize, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

De altfel, Parchetul General a deschis, în urma unei sesizări, un dosar penal in rem privind modul în care specialiştii INML au efectuat analiza ADN, însă este vorba despre cazul Alexandrei Măceşanu.

Taguri:
melencu,
diicot,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici