Managerul interimar al Spitalului Judeţean din Oradea: Mi s-a sugerat să mă retrag din concurs

Managerul interimar al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, Gavril Grebenişan, a declarat, marţi, că s-a retras din concursul pentru şefia unităţii medicale, unde l-a avut drept contracandidat pe fiul ministrului Sănătăţii, pentru că ştia că nu are şanse şi i s-a "sugerat" să se retragă.

253 afișări
Imaginea articolului Managerul interimar al Spitalului Judeţean din Oradea: Mi s-a sugerat să mă retrag din concurs

Managerul interimar al Spitalului Judeţean din Oradea: Mi s-a sugerat să mă retrag din concurs (Imagine: Shutterstock)

"Ştiam că nu am şanse să câştig concursul şi, în plus, mi s-a sugerat să mă retrag. Am şi făcut acest lucru, deoarece mi-am dat seama că valorile mele personale nu corespund valorilor din societatea noastră", a declarat marţi managerul interimar al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, Gavril Grebenişan.

Întrebat cine i-a "sugerat" să se retragă, Grebenişan a refuzat să spună.

"Cine mi-a cerut-o? Nu pot să spun. Tot ce pot spune este că mi s-a sugerat acest lucru pentru a nu împiedica promovarea domnului Ritli", a spus Grebenişan.

De asemenea, Grebenişan a afirmat că primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, i-a cerut să asigure exercitarea funcţiei încă 30 de zile, dar a refuzat, cerându-i acestuia să grăbească formalităţile pentru numirea fiului ministrului Sănătăţii în fruntea Spitalului Clinic Judeţean din Oradea.

"Domnul primar m-a rugat să mai rămân încă 30 de zile la conducerea spitalului, dar l-am rugat să grăbească formalităţile, pe de o parte, fiindcă oricum de ieri (luni - n.r.) nu mai am nicio autoritate, pentru că ieri s-a şi terminat concursul şi domnul Rili a fost declarat câştigător al concursului. Am acceptat să mai asigur interimatul doar până la 1 noiembrie", a spus Grebenişan.

Ritli Ladislau Csongor, fiul ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, a câştigat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, el fiind singurul candidat, după ce Gavril Grebenişan, care deţinea interimar această funcţie, s-a retras luni dimineaţă.

Ritli Ladislau Csongor a fost singurul candidat după ce luni dimineaţă, cu două ore înaintea începerii primei probe, managerul interimar al unităţii medicale, Gavril Grebenişan, şi-a retras dosarul.

"Mi-am retras candidatura. Fiecare să înţeleagă ce doreşte", declara Grebenişan, refuzând să facă alte comentarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici