Managerul Spitalului Judeţean Brăila a demisionat după ce un pacient a fost găsit mort lângă gard

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a primit demisia managerului Spitalul Judeţean, după ce un pacient a fost găsit mort lângă gard.

321 afișări
Imaginea articolului Managerul Spitalului Judeţean Brăila a demisionat după ce un pacient a fost găsit mort lângă gard

Managerul Spitalului Judeţean Brăila a demisionat după ce un pacient a fost găsit mort lângă gard

„Am primit demisia managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila, un gest pe care l-am cerut şi care era absolut necesar. Voi demara procedurile care se impun, însă doar după consultarea Consiliului de Administraţie. În acelaşi timp, aştept şi din partea brăilenilor sugestii cu privire la persoana care ar trebui să conducă spitalul până la organizarea concursului”, a anunţat Francisk Iulian Chiriac.

În plus, acesta anunţă că se va întâlni cu şefii secţiilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru a-i consulta cu privire la acest aspect: „Sunt foarte multe lucruri de discutat! În mod categoric, nemulţumirea brăilenilor este întemeiată şi trebuie ca lucrurile să se schimbe. Totuşi, nu pot să nu văd cum, după această tragedie, PNL se foloşeste de moartea domnului Grozavu în mod politicianist şi pur electoral. Da, PNL Brăila joacă politic moartea unui om, suferinţa unei familii, oricât de tulburator sună. De condoleanţe au uitat în graba de a-şi ataca adversarii politici. PNL Brăila a transmis nu mai puţin de trei comunicate de presă, semnate de trei politicieni diferiţi, Popa, Bucălău şi Dobrescu, în care folosesc atacul politic şi ironia pentru a obţine puncte electorale”.

Săptămâna trecută, un bărbat de 53 de ani internat la secţia de Cardiologie a fost găsit mort lângă gardul spitalului.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

„Bărbatul de 53 de ani, din Brăila, a fost găsit în stare de inconştienţă, în exteriorul unităţii spitaliceşti, lângă gardul acesteia, situat pe Şoseaua Naţională Veche, fiind declarat decedat. Acesta a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila în vederea efectuării necropsiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. În urma activităţilor de cercetare efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila s-au sesizat din oficiu şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt", se arăta într-un comunicat de presă al IPJ Brăila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici