Mandat de arestare pentru deţinutul care l-a strangulat pe taximetristul din Braşov

Tribunalul Braşov a admis, miercuri, propunerea Parchetului de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Mihai Cătălin Szasz, care l-a strangulat pe colegul său de celulă George Ionuţ Nicolae, acuzat de uciderea a două tinere din Braşov.

135 afișări
Imaginea articolului Mandat de arestare pentru deţinutul care l-a strangulat pe taximetristul din Braşov

Mihai Cătălin Szasz (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Szasz a fost adus încătuşat la sediul Tribunalului Braşov, în jurul orei 13.00, iar instanţa a acceptat cererea Parchetului de arestare preventivă pentru 29 de zile a bărbatului, sub acuzaţia de omor calificat.

Acesta nu a făcut recurs la decizia instanţei, potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Braşov, Alina Mioc.

Cătălin Szasz a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Braşov, urmând ca procurorul de caz să decidă dacă acesta va rămâne la IPJ sau va fi transferat înapoi la Penitenciarul Codlea, potrivit sursei citate.

Tânărul de 21 de ani şi-a mărturisit crima atât în faţa anchetatorilor, cât şi în faţa presei, spunând că l-a sugrumat pe George Ionuţ Nicolae "din joacă", dar şi pentru că îi era frică de acesta deoarece îl ameninţase cu moartea.

Szasz l-a strangulat pe George Ionuţ Nicolae, în noaptea de 2 spre 3 mai, după ce acesta i-a povestit în amănunt cum le-a ucis, în 2007, pe tinerele Vasilica Mihai (22 de ani) şi Mădălina Ortansa Motrună (18 ani), fiica prim-adjunctului şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, maior Gabriel Motrună.

Cei doi împărţeau, din luna februarie, celula nr. 54 de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Codlea şi se înţelegeau foarte bine.

"Dintr-o joacă l-am prins de gât. L-am apăsat puţin mai tare, iar în acel moment mi-a spus că mă omoară. Mi-a fost frică şi din spaima aceea l-am omorât. Cu câteva zile înainte îmi povestise cum şi-a omorât victimele şi, pur şi simplu, mi-a fost frică. Totul a fost din greşeală, din joacă", a declarat Szasz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici