Mandat de arestare preventivă în lipsă pentru Mihail Boldea. Deputatul va fi dat în urmărire internaţională

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus, joi, emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele deputatului Mihail Boldea, care a plecat din România sâmbătă, acesta urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională.

516 afișări
Imaginea articolului Mandat de arestare preventivă în lipsă pentru Mihail Boldea. Deputatul va fi dat în urmărire internaţională

Mandat de arestare preventivă în lipsă pentru Mihail Boldea. Deputatul va fi dat în urmărire internaţională (Imagine: www.cdep.ro)

Instanţa a admis propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DICOT) Galaţi, pe numele deputatului fiind emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile.

Deputatul Mihail Boldea este cercetat de procurorii DIICOT Galaţi pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

Cererea procurorilor s-a judecat în lipsa lui Boldea, care a ieşit din ţară sâmbătă, prin vama Giurgiu, iar apoi a plecat din Turcia cu un avion, spre o destinaţie necunoscută.

În urma deciziei instanţei, Mihail Boldea va fi dat în urmărire generală şi internaţională.

Deputatul Mihai Boldea a părăsit România sâmbătă, 17 martie, pe frontieră terestră, cu trei zile înainte ca deputaţii să avizeze cererea DIICOT de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării lui.

Primele informaţii privind plecarea din România a lui Mihail Boldea au fost obţinute de DIICOT miercuri, 21 martie, în jurul orelor 15.00, deputatul ieşind din ţară prin vama Giurgiu, cu destinaţia Tucia, de unde a plecat cu un avion spre o destinaţie necunoscută, a declarat, joi, şeful DIICOT, Codruţ Olaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici