Mandat internaţional de arestare pentru principalul suspect al dublei crime din Iaşi

Magistraţii Tribunalului Iaşi au dispus arestarea în lipsă a unui cetăţean marocan, principalul suspect în cazul dublei crime din Iaşi: o tânără şi iubitul ei, de origine marocană, ambii studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi.

803 afișări
Imaginea articolului Mandat internaţional de arestare pentru principalul suspect al dublei crime din Iaşi

Mandat de arestare internaţională în lipsă pentru principalul suspect al dublei crime din Iaşi

Magistraţii Tribunalului Iaşi au admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, astfel că au dispus arestarea preventivă în lipsă faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

El este principalul suspect al dublei crime: Jiynah Youssef, cetăţean marocan, şi a iubitei lui, Ioana-Vanesa Burlacu.

Instanţa a dispus emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă faţă de Ahmed Sami El Bourkadi, care, potrivit unor surse, ar fi, de asemenea, student la UMF Iaşi, la fel ca şi victimele sale.

Numele suspectului şi fotografia au fost postate pe site-ul Poliţiei Române, la persoanele urmărite internaţional. Acesta are părinţii din Maroc, dar s-a născut în Canada şi are paşaport canadian.

Potrivit medicului şef UPU SMURD, Diana Cimpoeşu, Ahmed Sami El Bourkadi a fost la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi în data de 9 decembrie, după ce ar fi comis crimele, pentru că avea şi el o plagă tăiată la mâna dreaptă. A primit tratatament în urgenţă şi la chirurgie plastică, apoi a plecat acasă cu recomandări.

„În cursul zilei de sâmbătă s-au efectuat necropsiile celor doi tineri. Vorbim de două cazuri de agresiune. Persoana de sex feminin prezenta 33 de plăgi înţepat-tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi înţepat-tăiate, cu atingerea organelor vitale. Examenele de laborator vor confirma ceea ce medicii legişti au constatat necroptic. Nu s-a identificat prezenţa alcoolului, cel puţin la persoana de sex feminin, şi nici testele preliminare pentru droguri nu au ieşit pozitive. Deci toate au fost negative. Plăgile aveau dispoziţie pentru afectarea organelor vitale şi dispunerea lor părea aproape identice. Deci crimele păreau la fel”, a spus directorul IML Iaşi, Diana Bulgariu.

Potrivit acesteia, cei doi tineri studenţi ar fi încercat să se apere, ţinând cont de rănile suferite.

Bulgariu a spus că nu există urme de incendiere a celor două cadavre, însă studentul avea pe spate urme ce ar fi putut duce, la examinarea la faţa locului la o posibilă incendiere, dar acest lucru nu a fost constatat şi în urma necropsiei.

„Moartea este violentă, consecutiv multiplelor plăgi înţepat-tăiate, cu secţionare de vase”, a mai spus medicul şef al IMP Iaşi.

Ioana Vanesa Burlacu şi iubitul ei din Maroc, Youssef Ajniyah, ambii studenţi la UMF Iaşi au fost înjunghiaţi de mai multe ori, în vila în care locuiau, iar principalul suspect este Ahmed Sami El Bourkadi, un cunoscut al celor doi, fiindu-le coleg la facultate. Deocamdată nu se cunoaşte motivul celor două crime, fiind luate în considerare mai multe ipoteze, între care conflictul spontan sau o posibilă răzbunare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
arestare,
mandat,
crimă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici