Mandatul lui Astrid Fodor la Primăria Sibiului, invalidat de instanţă. Primarul ales a făcut apel la decizia Judecătoriei Sibiu

Primarul în funcţie al Sibiului, Astrid Cora Fodor, câştigător al celui de-al doilea mandat, a depus, vineri, apel la decizia Judecătoriei Sibiu, care a invalidat mandatul, în baza unei decizii a Înaltei Curţi, potrivit căreia Fodor ar fi fost în incompatibilitate.

3181 afișări
Imaginea articolului Mandatul lui Astrid Fodor la Primăria Sibiului, invalidat de instanţă. Primarul ales a făcut apel la decizia Judecătoriei Sibiu

Mandatul lui Astrid Fodor la Primăria Sibiului, invalidat de instanţă. Apel al primarului ales, la decizia Judecătoriei Sibiu

Judecătoria Sibiu a transmis, vineri, că Astrid Cora Fodor a depus apel la decizia luată în urmă cu o săptămână.

„În dosarul nr. 9486/306/2020 având ca obiect validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu, se aduce la cunoştinţă publică faptul că, la data de 23.10.2020, a fost depusă cererea de apel formulată de doamna Astrid Cora Fodor împotriva încheierii nr. 4411/16.10.2020, pronunţată de Judecătoria Sibiu în acest dosar”, au transmis reprezentanţii Judecătoriei Sibiu.

Cererea de apel se soluţionează de către Tribunalul Sibiu în termen de 5 zile de la sesizare.

Judecătoria Sibiu a transmis că a decis, în urmă cu o săptămână, să respingă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripţiei Municipale Sibiu – nr. 1 pentru validarea mandatului de primar al Sibiului, atribuit lui Astrid Cora Fodor, în urma alegerilor locale desfăşurate în data de 27 septembrie 2020.

După invalidare, primarul Astrid Cora Fodor a spus că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis, care a încurajat-o.

Astrid Cora Fodor a fost declarată incomptibilă, după ce Instnaţa Supremă a dat câştig de cauză ANI, printr-o decizie dată în mai 2019. Stare de incompatibilitate a fost constatată când Fodorera viceprimar, iar primar al Sibiului era Klaus Iohannis. Aceasta s-ar fi aflat, potrivit ANI, în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 - 3 iulie 2014, întrucât a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional "Samuel von Brukenthal" Sibiu şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici