Manevrele navelor în porturile constănţene au fost suspendate din cauza ceţii

Manevrele navelor în porturile maritime constănţene au fost suspendate, joi dimineaţă, din cauza vizibilităţii scăzute, în condiţii de ceaţă, din acelaşi motiv fiind oprit şi tranzitul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunăre - Marea Neagră.

19 afișări
Imaginea articolului Manevrele navelor în porturile constănţene au fost suspendate din cauza ceţii

Manevrele navelor în porturile constănţene au fost suspendate din cauza ceţii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Căpităniei Zonale Constanţa, operaţiunile portuare şi manevrele navelor au fost sistate în porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud - maritim şi fluvial în jurul orei 07.20, după ce, în timpul nopţii, activitatea fusese oprită şi în Portul Midia, din cauza vizibilităţii scăzute, de sub o jumătate de milă marină, în condiţii de ceaţă densă.

Tot din acelaşi motiv a fost oprit şi tranzitul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Căpitănia Zonală Constanţa a anunţat că toate manevrele şi operaţiunile portuare vor fi reluate după îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice.

De asemenea, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că ceaţa reduce vizibilitatea sub o sută de metri pe mai multe artere rutiere din judeţul Constanţa, iar pe unele tronsoane ale drumurilor naţionale 22C, 39 şi 2A, chiar sub 50 de metri. Totodată, şi pe Autostrada Soarelui, între kilometrii 100 şi 150, ceaţa reduce vizibilitatea sub o sută de metri.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu viteză redusă, să aibă în funcţiune luminile de întâlnire şi proiectoarele de ceaţă şi să evite trecerile frecvente de pe o bandă pe alta. De asemenea, este interzisă circulaţia, oprirea sau staţionarea pe banda de urgenţă, care este destinată exclusiv autovehiculelor de intervenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici