MAPN, despre încadrarea rezerviştilor voluntari: Sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru 2017, în 24 de judeţe şi în Capitală

Aproximativ 2.200 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari sunt disponibile în 24 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

4211 afișări
Imaginea articolului MAPN, despre încadrarea rezerviştilor voluntari: Sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru 2017, în 24 de judeţe şi în Capitală

Pentru anul 2017, sunt disponibile pentru încadrare aproximativ 2.200 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari, în 24 de judeţe şi Bucureşti. Iniţial, ministerul anunţase, în decembrie 2016, că intenţionează să încheie în 2017 contracte cu aproximativ 2.900 de rezervişti voluntari.

Posturile disponibile pentru încadrare cu gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari au fost stabilite în funcţie de nevoile unităţilor militare, au precizat reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale pentru MEDIAFAX.

Totodată, structurile militare unde va avea loc programul de instruire iniţială a rezerviştilor voluntari dispun de spaţii de cazare, hrănire şi instruire, bază materială şi logistică, suport tehnic, astfel încât procesul să se desfăşoare normal.

"După semnarea contractului, rezerviştii voluntari îşi vor desfăşura activităţile militare în unităţile în care au fost repartizaţi, respectiv 15 zile anual - conform art. 22 din Legea nr. 270/2015, în condiţiile şi la standardele prevăzute pentru personalul militar în activitate", mai precizează Ministerul Apărării Naţionale.

Prin recrutarea rezerviştilor, Ministerul Apărării vrea să asigure resursa umană de care unităţile militare ale forţelor armate pot dispune în situaţii de criză sau de război.

Prima etapă a procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei României a început luni, cu selecţionarea candidaţilor care doresc să încadreze funcţii de soldaţi şi gradaţi rezervişti voluntari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici