MApN: Forţele Aeriene Române sunt pregătite cu aeronave pentru a interveni în incendiul devastator din Grecia

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a discutat cu omologul elen privind incendiile din Grecia, pentru a-l asigura pe cel din urmă de sprijin, dacă acesta va fi solicitat. MApN precizează că Forţele Aeriene Române pregătesc mai multe aeronave configurate pentru incendii, care pot decola în orice moment.

2849 afișări
Imaginea articolului MApN: Forţele Aeriene Române sunt pregătite cu aeronave pentru a interveni în incendiul devastator din Grecia

MApN: Forţele Aeriene Române sunt pregătite cu aeronave pentru a interveni în incendiul Grecia

Cel puţin 74 de persoane au murit şi 187 au fost rănite, în urma incendiilor de vegetaţie izbucnite în regiunea Attica, din apropiere de Atena, au declarat reprezentanţii Brigadei de Pompieri din Grecia, relatează Reuters şi BBC.

Printre cele 187 de persoane rănite se află şi 23 de copii. Încă nu se cunoaşte numărul exact de persoane dispărute.

Bilanţul victimelor este cel mai mare din ultimii 11 ani. În anul 2007, aproximativ 70 de persoane au murit din cauza incendiilor de vegetaţie din regiunea Peloponez.

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în districtele de est şi vest ale regiunii Attica.

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat trei zile de doliu naţional în memoria persoanelor decedate în urma incendiilor. "Grecia trece printr-unul din cele mai grele momente", a mai afirmat Tsipras, care a mulţumit liderilor străini care au transmis condolenaţe şi au oferit ajutor ţării.

Peste 600 de pompieri sunt implicaţi în acţiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie care au cuprins zone întinse la vest şi est de Atena. Italia, Turcia şi Rusia s-au oferit şi ele să ajute Grecia, inclusiv prin trimiterea de avioane pentru stingerea incendiilor.

 

 
Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici