MApN: Militarii răniţi în Afganistan, trasportaţi la Ramstein

Cei doi militari români răniţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în teatrul de operaţiuni din Afganistan au fost transportaţi la Centrul Medical Regional din Ramstein, Germania, informează MApN, precizând că starea de sănătate a acestora este "stabilă".

25 afișări
Imaginea articolului MApN: Militarii răniţi în Afganistan, trasportaţi la Ramstein

MApN: Militarii răniţi în Afganistan, trasportaţi la Ramstein (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

MApN anunţa, sâmbătă, că starea celor doi răniţi era "bună", din datele medicale preliminare.

"Fruntaşii Constantin Buturugă şi Florin Drehluţă au fost transportaţi la Centrul Medical Regional din Ramstein, Germania, pentru investigaţii medicale suplimentare şi tratament de specialitate, starea lor de sănătate fiind stabilă", se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Doi militari români au fost răniţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în teatrul de operaţiuni din Afganistan. Fruntaşii Constantin Buturugă şi Florin Drehluţă au suferit răni în zona membrelor inferioare, în urma unui atac al insurgenţilor.

Militarilor li s-au acordat primele îngrijiri în baza militară din Qalat şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Cei doi militari se aflau într-o bază înaintată, la 60 de kilometri nord-est de Qalat, în Afganistan, când au fost ţinta unui atac insurgent cu aruncătoare de grenade şi armament portabil de infanterie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici